In de zomervakantie dompelde Disney Channel ons een hele dag om in een superhelden-wereld. We ontdekten niet enkel het doe-centrum Technopol...

Big Hero 6: de serie

In de zomervakantie dompelde Disney Channel ons een hele dag om in een superhelden-wereld. We ontdekten niet enkel het doe-centrum Technopolis, maar maakten ook kennis met BIG HERO 6, het superheldenteam.


Naar aanleiding van de lancering van Big Hero 6: de serie vanaf 8 september op Disney Channel stond Technopolis helemaal in het teken van deze superhelden. 

Wij kenden Hiro en de rest van het superheldenteam nog niet. Deze Amerikaanse animatiefilm, gebaseerd op de stripverhalen, kwam uit in 2014. En een paar jaar na de film... komt nu ook de serie. Vanaf zaterdag 8 september kan je wekelijks naar een nieuw programma van Big Hero 6 kijken. San Fransokyo wordt telkens bedreigd door een bende schurken. Het is dan aan de 6 superhelden om in actie te schieten én de mensen te helpen.

Big Hero is een serie voor kinderen vanaf 6 jaar. Lore was dus eigenlijk nog iets te jong, maar ze vond het helemaal niet erg om 2 keer 20 minuten te kijken naar de 6 helden. Hiro, de hoofdrolspeler, is een jongen van 14 uit Fransokyo. Hij woont bij zijn tante nadat zijn ouders overleden zijn. Zijn hobby? Knutselen met hoogtechnologische materialen. Met z'n zelfgemaakte robot gaat hij de strijd aan met allerhande schurken.

De serie samengevat in enkele woorden? Kleurrijk, actie, spanning, spektakel, grappig, flitsend en snel. 

Onze dag in Technopolis kan je ongeveer met dezelfde woorden omschrijven. Wat een leuke uitstap! We voorspelden het weer, deden allerlei proefjes, vlogen met een vliegsimulator, keken naar de mega-kettingreactie, bereidden pizza in de pizzeria, drukten ons eigen geld, ... Ze hebben er ons moeten buiten dragen rond sluitingstijd. Elien en Lore wilden het doe-centrum niet vrijwillig verlaten, zo fijn hadden ze het!

 
Elke zaterdag om 9u10 kan je een aflevering van Big Hero 6: de serie bekijken op Disney Channel.Meer weten?
https://www.youtube.com/user/disneychannelbenelux