In Mol, provincie Antwerpen, valt deze zomer heel wat te beleven voor gezinnen met kinderen. Wij zetten de 10 leukste én meest kindvriendeli...

't Zomert in Mol

In Mol, provincie Antwerpen, valt deze zomer heel wat te beleven voor gezinnen met kinderen. Wij zetten de 10 leukste én meest kindvriendelijke activiteiten in Mol op een rijtje.

1. Zondagse dierenmarkt
De dierenmarkt, ‘konijnenmarkt’ in de volksmond, bestaat al meer dan honderdvijfentwintig jaar. Zowel professionele handelaars als gelegenheidsverkopers bieden er elke zondag pluimvee, konijnen, vissen, knaagdieren, vogels, … te koop aan. Elke week trekt deze traditierijke markt honderden bezoekers uit binnen- en buitenland aan.
⏰ elke zondag van 8 tot 12 uur
💶 gratis
https://toerisme.gemeentemol.be/aanbod/11/zondagse-dierenmarkt     


2. Kinderwandeling: Shaggy & Sherry en de schat van de baron
Wandelen hoeft voor kinderen absoluut niet saai te zijn. De dienst toerisme verwent het kleine grut met een kindvriendelijke wandeling door het Centrum. Gewapend met een rugzakje vol materiaal en een opdrachtenboekje moeten ze de code van de schat van de baron weten te bemachtigen. De twee konijntjes, Shaggy en Sherry, vormen de rode draad doorheen de speurtocht. Een leuke tip tijdens de vakantie!
tijdens de openingsuren van de dienst toerisme, andere tijdstippen zijn mogelijk mits overleg met de dienst
💶 € 2 per kind
https://toerisme.gemeentemol.be/aanbod/293/kinderwandeling-shaggy-and-sherry-en-de-schat-van-de-baron#   

  
3. Recreatiedomein Zilvermeer
Het Zilvermeer is misschien wel onze bekendste toeristische trekpleister. Al sinds 1959 komen elke zomer duizenden toeristen uit binnen- en buitenland van de zon genieten op het hagelwitte strand. Het recreatiedomein is gelegen in een mooie, bosrijke omgeving. Naast een strand met een zwemmeer beschikt het domein over een uitgebreide buitenspeeltuin voor alle leeftijden.
Het domein is het hele jaar van zonsopgang tot zonsondergang geopend.
💶 Tijdens de periode van 1 oktober tot de paasvakantie (of 1 april) is de inkom gratis.
💶 De prijzen van het hoogseizoen vind je terug op https://www.zilvermeer.be/content/dam/zilvermeer/over-het-zilvermeer/2018/PrijslijstNL2018.pdf    
https://www.zilvermeer.be/    


4. Tablet wordt schilderspalet (Digitaal spel Jakob Smits)
Kinderen van 9 tot 11 jaar kunnen het Jakob Smitsmuseum ontdekken via een supertof interactief spel op tablets. Ze ontdekken al spelenderwijs het museum en het leven en werk van Jakob Smits. Na afloop kunnen ze hun eigen digitale Smits meesterwerk maken die nadien op deze website verschijnt. Neem je kinderen en kleinkinderen voortaan mee naar het museum en laat ze het Jakob Smitsmuseum, een kleinschalig kunstmuseum, op eigen tempo ontdekken.
tijdens de openingsuren van het Jakob Smitsmuseum
💶 € 1 per kind
https://www.jakobsmits.be/content/7/voor-kinderen


5. Speelbos Dollemollebos

Het Dollemollebos ligt achter de tuin van ecocentrum De Goren. Het is een plek waar wandelaars, kinderen en toeristen met volle teugen van de natuur genieten. Het Dollemollebos een natuurlijk speelbos waar verveling geen kans krijgt. Mooie houtsculpturen zorgen voor een bijzondere sfeer in het groen.
altijd open
💶 gratis
https://toerisme.gemeentemol.be/aanbod/972/speelbos-dollemollebos  

  
6. Vaar mee met de Zander

Vaar mee met de Zander en ervaar de Kempense kanalen en de sluizen. Dankzij een boottocht van enkele uurtjes ontdek je de adembenemende natuur op een andere manier. Geniet van het rustige ritme op het water.
http://www.dezander.be/index.php/nl/    


7. Geocache De Mol-code
Met een GPS ontvanger op zak ontrafel je tijdens deze hightech schattenjacht de mysteries van Mol. Coördinaten bepalen de route en brengen je naar de schatkist (geocache). Gebruik je eigen GPS of smartphone of huur er eentje bij de dienst toerisme. Ga je aan de slag met je eigen toestel, dan kan je de coördinaten van de te zoeken plaatsen terugvinden in de flyer. Deze kan je best vooraf programmeren om vlot te kunnen starten. Bij de gehuurde toestellen zijn deze reeds geprogrammeerd.
💶 € 5 voor de huur van het GPS-toestelletje
https://toerisme.gemeentemol.be/aanbod/104/geocache-de-mol-code    8. Geocache Seppe Tol
Seppe Tol is een gloednieuwe geocache in het Centrum van Mol. Aan de hand van een wandel-GPS en het 'Seppe Tol - krantje' ga je op zoek naar de verloren tol van Seppe.
Seppe Tol is een volksjongen van 12 jaar. Zijn enige speelgoed is een tol en daar speelt hij graag mee als hij niet moet werken. En die is hij sinds kort verloren. Seppe Tol is een klein boefje met een baantje als ‘melkboerke’ in dienst van boer Moors uit Mol-Ginderbuiten. Met zijn hondenkar bezorgt hij in Mol-Centrum melk. We lopen mee in de voetsporen van Seppe en volgen zijn levensverhaal. Hopelijk vind je onderweg Seppes Tol terug.
OPGELET: Deze geocache is voor tieners en volwassenen.  Iets te moeilijk voor jonge kinderen.

💶 € 5 voor de huur van het GPS-toestelletje
https://toerisme.gemeentemol.be/aanbod/976/seppe-tol--een-geocacheverhaal-in-hartje-mol-anno-1900 


9. Vakantiepark EuroParcs Resort De Kempen

Naast een mooi wit strand en een fijne zwemplas beschikt EuroParcs Resort De Kempen nog over een belangrijke troef. Grote delen van het domein zijn gereserveerd voor rust en natuur. De alom aanwezige natuur biedt liefhebbers van bloemen, planten en vogels ongekende mogelijkheden. Een wandeling over de prachtige stukken heide en langs de geurende dennenbossen geven je een goede indruk van dit prachtige recreatiepark rondom de Molse meren.
https://www.europarcs.nl/vakantieparken/resort-de-kempen/openingstijden
http://www.europarcs.nl/vakantieparken/resort-de-kempen 
 


10. Buitenspeeltuin Galbergen
Deze speeltuin ligt in een rustige en bosrijke omgeving. Hier is het ideaal om te wandelen, fietsen, op kamp te gaan en vooral om te spelen. Elke woensdagnamiddag zijn ook gezinnen van harte welkom om op de zorgboerderij kennis te maken met ezel Isabelle en haar vriendjes.
💶 gratis
https://toerisme.gemeentemol.be/aanbod/29/buitenspeeltuin-galbergen     Foto's?
Mol