In Leuven, provincie Vlaams-Brabant, valt deze zomer heel wat te beleven voor gezinnen met kinderen. Wij zetten de 7 leukste én meest kindvr...

't Zomert in Leuven

In Leuven, provincie Vlaams-Brabant, valt deze zomer heel wat te beleven voor gezinnen met kinderen. Wij zetten de 7 leukste én meest kindvriendelijke activiteiten in Leuven op een rijtje. 

1. Gezinsparcours M – Museum Leuven De Reis van Dobedo in M (8-12 jaar)
Voor dit gezinsparcours laten we ons inspireren door het boek Dobedo van Peter Verhelst en Griet Dupont, een voorleesboek voor jong en oud. Het verhaal laat je kennismaken met Dobedo, een figuurtje dat symbool staat voor ieder van ons, en nodigt uit tot een gesprek over opgroeien, het ontwikkelen van zelfvertrouwen en het najagen van je dromen. Samen met Dobedo ga je op ontdekking door de museumzalen en leer je bij over jezelf en je gezin. De kunstwerken helpen je bij je opdrachten en nodigen je uit om je blik te verruimen. Ben jij een echte doener, durver en dromer? Dan is dit gezinsparcours vast iets voor jou!

💶 gratis voor kinderen, volwassenen betalen toegangticket M
www.mleuven.be/nl/met-kinderen


2. Gezinsparcours M – Museum Leuven M-emories (4-7 jaar)
Een rugzakje vol geheime opdrachten brengt je naar het hart van het museum. Daar ga je op zoek naar herinneringen, oud of nieuw. Samen met je kleuter teken en schrijf je erop los. Buitenwandelen doe je met een souvenir om te koesteren! 

💶 gratis voor kinderen, volwassenen betalen toegangsticket M
www.mleuven.be/nl/met-kinderen


3. Gezinswandeling in de stad In het spoor van Victor P.
In het spoor van Victor P. is een ongewone familiewandeling doorheen Leuven. Ze is geschreven door de bekende jeugdauteur Stefan Boonen. De tocht gaat langs smalle paadjes, tuinen en steegjes. Je komt in parken, speeltuintjes en op parkeerplaatsen. Of langs plaatsen waar je kan slenteren, rennen, zitten of zomaar kijken, luisteren en de verschillende gezichten van de stad ontdekken. Tijdens deze wandeling leer je dat elke tijd zijn sporen, verhalen en stadslegendes nalaat.
 
💶 gidsje beschikbaar bij Toerisme Leuven: € 2
💶 of gratis downloaden www.visitleuven.be
www.visitleuven.be/nl/het-spoor-van-victor-p

4. Gezinswandeling De Passionele Zeven
Stilte op de set en … actie! Maak kennis met 'Meester Jan', de sympathieke klokkenluider van de Sint-Pieterskerk. Op een dag wordt hij hals over kop verliefd op een exotische schone. Vuurwerk! Een boekje met de gedroomde verhaallijn voor een theaterstuk in de passioneelste stad van het land: Leuven. Tijdens deze wandeling ben jij de ster van het stuk. Klaar om te schitteren in een Leuvens liefdesspel? Stap in de voetsporen van 'Fiere Margriet', 'Wijze Fons' en andere lokale helden. Stilte op de set en … actie!
 
💶 gidsje beschikbaar bij Toerisme Leuven: € 2 
💶 of gratis downloaden www.visitleuven.be    


5. Domein Provinciedomein Kessel-Lo
Speeltuinen (op leeftijd), verkeerspark, waterfietsen, zwem/ploeterbad, roei/trapboodjes, kinderboederij, minigolf, …   
 
www.vlaamsbrabant.be/vrije-tijd-cultuur/provinciedomeinen/kessello/index.jsp

6. Cinema CinemaZED
Heeft specifieke aandacht voor kinderen met weekelijkse vertoningen + kortfilmspecials tijdens het Leuven Internationaal Kortfilmfestival

www.cinemazed.be

7. Workshops Doeboerderij Leuven
Educatieve doe-boerderij in de Abdij van Park Leuven. Leren, leven en spelen op een historische site midden in de natuur. Ook buiten schoolverband kan je op de doe-boerderij terecht. Check de kalender voor de komende workshops en kampen.     
 
www.doeboerderijleuven.be


Foto's? 
©Visit Leuven