Daar waar vorig jaar de opblaasbare flamingo’s en zwanen in vele zwembaden te zien waren, gaat de gekheid dit jaar een stukje verder richt...

De hypes van zomer 2018

Daar waar vorig jaar de opblaasbare flamingo’s en zwanen in vele zwembaden te zien waren, gaat de gekheid dit jaar een stukje verder richting opblaasbare rodeostieren en popcornzakken. Waterspelletjes krijgen de nodige nieuwigheden. Dankzij ‘Jurassic World: Fallen Kingdom’ domineren ook de dinosaurussen de komende zomer. En Air Clay volgt de populaire squishies op als de nieuwste hype in speelgoedland.


Speelse opblaasbare figuren domineren deze zomer: “De gekke figuren waren vorig jaar onze bestverkochte items, daarom dat we met DreamLand nog een stapje verder gaan. Opblaasbare kwallen, popcornzakken… Ook de opblaasbare rodeostier is hier een heel mooi voorbeeld van”, zegt Bert Aerts, Product group Manager Speelgoed bij DreamLand. 


Heel wat van deze hippe opblaasspullen zijn al verkrijgbaar voor een klein prijsje: 7 euro voor een opblaasbare lolly, bijvoorbeeld, wat natuurlijk ook een verklaring is voor de populariteit. We merken dat een zwembad of een festival vandaag pas echt áf is als er een opblaasbare figuur in opduikt.” De speelse figuren komen ook terug in de strandlakens, denk maar aan een strandlaken in de vorm van een roze donut, en decoratieve opblaasbare figuren zoals een levensechte roze flamingo.

Daarnaast blijven waterspelletjes het goed doen, en zijn er deze zomer een aantal nieuwigheden in het assortiment. Zo is er Zoom Ball Hydro, een spelletje waarbij een waterballon elk moment kan ontploffen als je een foute beweging maakt, of de Limbo Sprinkler waarbij spelers onder een waterstaaf moeten dansen zonder deze te raken. Maar ook het klassieke spelletje touwtrekken wordt in een nieuw waterjasje gestoken met Splash Face.Met de release van ‘Jurassic World: Fallen Kingdom’ is de hype rond dino’s alleen maar toegenomen. Dekbedden, exclusieve kleine dinosaurusrobotjes en de dino’s zelf blijven stijgen in populariteit. Bert Aerts: “Deze zomer kan je niet om de dinosaurussen heen. Zo kan je ook in onze DreamLand-winkels 64 speciale kaarten verzamelen van Jurassic World in een mooi verzamelalbum én kan je punten sparen voor zes dinosaurushandpoppen. Er wordt in augustus zelfs een echte ruilbeurs georganiseerd rond deze Jurassic-kaarten, we verwachten dus eenzelfde rage als de Panini-stickers waarbij onze ruilbeurzen telkens veel bezoekers trekken.” De actie rond Jurassic World loopt ook in alle OKay- en OKay Compact–winkels.De voorbije maanden stonden helemaal in het teken van de squishies. De hype van dit moment is echter Air Clay. Deze substantie heeft het ‘slijmgehalte’ waar iedereen wild van is, maar het heeft ook dezelfde functies als klei. Je kan er een stuiterend balletje van maken of er bijvoorbeeld een bloem mee knutselen. Urenlang spelplezier gegarandeerd! “Kinderen vinden het geweldig om ‘iets’ in hun handen te hebben waarmee ze creatief kunnen zijn en zich tegelijkertijd vuil kunnen maken”, zegt Bert Aerts. “Het feit dat de kinderen iets creëren dat uniek is, maakt het ook extra interessant. Door hun eigen invulling is de kans groot dat een kind totaal iets anders maakt dan zijn vriendjes, ook al heeft iedereen dezelfde klei.
Meer weten?
www.dreamland.be

Foto's?
Dreamland