In Lo-Reninge, provincie West-Vlaanderen, valt deze zomer heel wat te beleven voor gezinnen met kinderen. Wij zetten de 4 leukste én meest k...

't Zomert in Lo-Reninge

In Lo-Reninge, provincie West-Vlaanderen, valt deze zomer heel wat te beleven voor gezinnen met kinderen. Wij zetten de 4 leukste én meest kindvriendelijke activiteiten in Wemmel op een rijtje.

1. Kidspad: Vaar mee met Kapitein Hupsakee
“Vaar mee met kapitein Hupsakee ” is een actieve wandelroute voor gezinnen met kinderen tussen 4 en 7 jaar, waarbij de jongsten aan de hand van tal van doe- en denkopdrachtjes het historische centrum van Lo kunnen ontdekken. "Ooit, heel lang geleden, stonden er hier geen bomen en huizen, maar was dit de zee. Kapitein Hupsakee is geboren en getogen op de kruising van de Lovaart en de IJzer. Samen met  zijn piraten was hij de schrik van de Westhoek. Ze vielen alle schepen aan en  namen alle schatten mee naar huis... behalve één. Eén schat is achtergebleven en ligt hier begraven in Lo." Helpen jullie hem te zoeken aan de hand van heel wat leuke opdrachten?
💶 € 5
info@lauka.be058/28 91 66


2. Kidspad Op zoek naar het gouden koekje
“Op zoek naar het gouden koekje” is een actieve wandelroute voor gezinnen met kinderen tussen 8 en 12 jaar, waarbij de jongsten aan de hand van tal van doe- en denkopdrachtjes het historische centrum van Lo kunnen ontdekken. "Seppe is 10 jaar en woont al heel zijn leven in Lo, een klein en gezellig stadje niet zo ver van de zee. Toen hij onlangs met zijn klas op bezoek ging bij de molenaar vertelde die hen dat er ergens in Lo een gouden schat verborgen zit. Van het molenbezoek zelf heeft Seppe  niet zo veel onthouden… Maar die schat. Dat is pas interessant! Tijdens een vrije dag beslist Seppe op schattenjacht te gaan." Help jij Seppe? Wandel samen met hem door het stadje Lo, ontdek de leukste plekjes en probeer aan de hand van heel wat uitdagende en leuke opdrachten de schat van Lo te vinden.
💶 € 5 per rugzakje    


3. Bezoekerscentrum Jules Destrooper
Probeer ons doe-boekje uit en kom meer te weten over de lekkerste koekjes van West-Vlaanderen! Na al dat zoeken kan je proeven van een hoop koekjes. Test je geheugen met een memory-spelletje of kleur een plaat in op één van onze computertjes. Een foto voor op een digitale koekjesdoos kan je versturen als souvenir.
🚩 Gravestraat 5, 8647 Lo
058 28 09 33
bezoekerscentrum@julesdestrooper.com
www.julesdestrooper.com
4. Leuk vakantieboek met opdrachten

Leuk vakantieboek, gratis te verkrijgen in de dienst voor toerisme. Daarin staan verschillende opdrachten in, die in verband staan met de 17 Westhoekgemeentes. Logeer je in de buurt, vul dan de bon in en ontvang een hip armbandje die je voordelen geeft in verschillende attracties.           


Foto's?
Lo-Reninge