In Kalmthout, provincie Antwerpen, valt deze zomer heel wat te beleven voor gezinnen met kinderen. Wij zetten de 8 leukste én meest kindvrie...

't Zomert in Kalmthout

In Kalmthout, provincie Antwerpen, valt deze zomer heel wat te beleven voor gezinnen met kinderen. Wij zetten de 8 leukste én meest kindvriendelijke activiteiten in Kalmthout op een rijtje.

1. Toeristentreintje Kalmthoutse Heide
Iedere zondag van augustus én op woensdag 15 augustus kan je meerijden met het toeristentreintje dat tuft tussen het station van Heide en de Kalmthoutse Heide. Ter plekke wacht je een plezierige vakantiedag met een heidewandeling, een bezoek aan het Bijenteeltmuseum en vele gezellige cafeetjes. De rijtijden sluiten aan bij de uren van de trein uit Antwerpen. Reserveren is niet nodig.
💶  € 1
toerisme@kalmthout.be
✆  03 666 61 01
www.visitkalmthout.be
Copyright: © Gemeente Kalmthout

2. Knutselateliers in het Bijenteeltmuseum, donderdag 16 augustus
Alle kinderen tussen 6 en 12 jaar zijn welkom in het Bijenteeltmuseum voor een knutselatelier. We starten met een boeiende rondleiding doorheen het museum. De kinderen leren er alles over het hardwerkende bijenvolkje. Na een korte pauze met hapje en drankje, knutsel je een zomerbijtje in elkaar.
💶 € 9
toerisme@kalmthout.be
✆ 03 666 61 01
www.bijenteeltmuseum.be
Copyright: © Bijenteeltmuseum Kalmthout3. Schatten van Vlieg in de Bib, tot 31 augustus
Voel jij wat ik voel? Na horen, zien en ruiken leert Vlieg de kinderen om hun tastzin te ontwikkelen. Want door dingen aan te raken leer je zaken bij die je met andere zintuigen niet kan leren: hoeveel weegt iets, welke structuren zijn er, hoe voelen bepaalde vormen, welke verwachtingen creëer je wanneer je een object ziet en bevestigt of ontkracht je tastzin dit. Wat als een veertje plots super zwaar of een ijsblokje heel warm aanvoelt? Dit kom je allemaal te weten tussen 1 juli en 31 augustus via de zomerse zoektocht naar de Schatten van Vlieg in de Bibliotheek van Kalmthout! Wanneer je onze schatkist vindt, dan maak je kans op toffe prijzen!
ma - do: 14 - 20 uur
vr: 9u30 - 12u30 + 14 - 17 uur
za: 9u30 - 12u30
💶 gratis
bibliotheek.kalmthout.be
✆ 03 666 54 32
Copyright: © UitmetVlieg4. Bosbar De Eekhoorn, tot 30 september (gesloten op dinsdag)
Tijdens de zomermaanden openen wij een popupbar met sfeervolle terrasjes en een speeljungle aan het fietspad van de Kalmthoutse Heide. Deze ligt op 400 meter van de hoofdparking aan De Vroente in Kalmthout. Je kan er voor, tijdens of na een wandeling of fietstocht terecht voor verkwikkende zomerdrankjes, cocktails en streekbieren. Op de menu vind je aperitiefbordjes, broodjes, salades of een iets grotere hap. En voor fans is er weer ons lekkere ambachtelijke roomijs. Wil je liever in het heidelandschap genieten van een hapje en een drankje in een handige picknickbox? Kom langs in de bosbar en stel zelf je lunchpakket samen. Onze bolderkar wordt klaargezet voor groepen vanaf 6 personen. De bolderkar bestel je best via deze website, zie bestelformulier.
 

💶 toegang gratis
bosbar@piknikfabrik.b
Copyright: © Bosbar De Eekhoorn / Piknikfabrik
5. Huifkarrentocht KVLV, 29 augustus
Huifkarrentocht langs rustige wegen in het landelijke Kalmthout. Nadien een lekkere pannenkoek en een drankje. Kinderen dienen begeleid te zijn door een volwassene.
1ste start: 13u30u, 2de start: 14.30u
💶 € 3
kvlvkalmthout@telenet.be
franderijcke@telenet.be
Copyright: © KVLV Kalmthout6. Slapen in een cocoon in het Arboretum Kalmthout, tot 30 september
Heb je al eens geslapen in een cocoon? Lekker knus gezellig met z’n twee dromen over je toekomst…… De ‘cocoon’ hangt in een boom en wiegt je in slaap waar je heerlijk zult wegdromen onder de geluiden van de natuur. Je wordt wakker onder het gefluit van de vogeltjes en het geritsel van de bladeren. Na het ontbijt kun je nog een heerlijke wandeling maken in de arboretumtuin om daarna met opgeladen batterijen huiswaarts te keren. Wat breng je zeker mee? slaapzak (matras en kussens aanwezig), zaklamp, insectenafweermiddel, toiletgerief (er zijn wastafels, geen douche), handdoeken. Het ontbijt is inbegrepen.
💶 € 150 (twee personen, ontbijt inbegrepen)
www.terranova.be
Copyright: © Terra Nova
7. Achterbroek Zomert Uit, 2 september
Op de 1ste zondag van september valt er weer van alles te beleven in Achterbroek. Kom genieten van de tentoonstelling, de vele attracties voor groot en klein, de leuke kinderanimatie, de oude spelen, het terras, de optredens en nog veel meer in en rond de sporthal en de school. Voor wie graag eerst gaat wandelen, zijn er weer mooie wandelingen uitgestippeld. Kortom voor elk wat wils. Alvast van harte welkom op Achterbroek Zomert Uit.💶 gratis
www.achterbroek.net
Copyright: © vzw Dorpsraad Achterbroek8. Feestmarkt in Heide, 16 september
Braderij in de Heidestatiestraat, rommelmarkt rond de kerk, kermis in de Kalmthoutlaan, optredens en terrasjes op verschillende plaatsen.
💶 gratis
✉ rommelmarkt: rommelmarktheide@telenet.be
✆ braderij: 03 666 98 89
Copyright: © Algemene Markthandelaars Vereniging