In Berlare, provincie Oost-Vlaanderen, valt deze zomer heel wat te beleven voor gezinnen met kinderen. Wij zetten de 4 leukste én meest kind...

't Zomert in Berlare

In Berlare, provincie Oost-Vlaanderen, valt deze zomer heel wat te beleven voor gezinnen met kinderen. Wij zetten de 4 leukste én meest kindvriendelijke activiteiten in Berlare op een rijtje.

1. Waterfeesten, 5 augustus
Het weekend van de eerste zondag van augustus genieten jong en oud van de Waterfeesten aan het Donkmeer. Dit evenement lokt duizenden toeschouwers naar Berlare voor allerlei animatie op en rond het Donkmeer. Traditionele afsluiter is het grandioos Venetiaans vuurwerk. Het belooft weer een spetterende familiedag te worden!
💶 Kaarten kosten € 6 in voorverkoop en € 10 aan de kassa. Kinderen tot en met 16 jaar zijn gratis.
http://waterfeesten.berlare.be/


2. Minigolf aan het Donkmeer
Aan het toeristisch infokantoor kan je met vrienden of familie een partijtje minigolf spelen. Het materiaal kan je bekomen in het toeristisch infokantoor. Ook een kubb- en petanquespel kan je daar huren.
💶 € 2/volwassenen en € 1/kinderen
https://www.berlare.be/minigolf.html


3. Donkse Donderdagen
Negen weken lang worden bezoekers op donderdagavond verrast met een klein maar fijn schouwspel en gezellige randanimatie. Hélemaal gratis en perfect combineerbaar met een hapje en een drankje op een horecaterras.
 
https://www.berlare.be/donkse-donderdagen.html


4. Botenverhuur Donkmeer

Als je naar het Donkmeer komt, moét je even het water op. Het is al jaren traditie in menig Vlaams gezin. Een roeiboot voor de romanticus, een waterfiets voor de sportieveling, een kano voor de avonturier of een motorboot voor het gezin. Je vindt deze bootjes aan de voorzijde van het Donkmeer, langs de Donklaan. Je kan ook een tochtje maken met de eco-overzetboot. Die brengt tot 50 personen van de kade aan de Donklaan naar de ingang van de Eendenkooi en terug. Een overtocht duurt ongeveer een kwartier. 
http://www.botenverhuur.be/Foto's?
Berlare