Zien roken, doet roken. Daarom wil Generatie Rookvrij gemeenten, jeugdbewegingen, sportclubs, … warm maken om hun locaties of events, waar v...

Ik blaas liever bellen dan rook

Zien roken, doet roken. Daarom wil Generatie Rookvrij gemeenten, jeugdbewegingen, sportclubs, … warm maken om hun locaties of events, waar veel kinderen en jongeren komen, rookvrij te maken. Zo wil de nieuwe beweging, waarvan Kom op tegen Kanker één van de initiatiefnemers is, ervoor zorgen dat niemand geboren vanaf 2019 nog begint met roken.

Vandaag, donderdag 31 mei: Werelddag zonder Tabak, vindt er een ludieke actie plaats om de gloednieuwe beweging onder de aandacht te brengen: ‘Ik blaas liever bellen dan rook’. Enkele bekende Vlamingen zullen samen met kinderen bellen blazen op school. Ook op Instagram zullen verschillende BV’s meedoen aan de actie. Getest op kinderen doet graag mee. Ik heb zelf nooit een sigaret aangeraakt. Ik hoop dat Elien (geboren in 2011) en Lore (geboren in 2013) ook nooit zullen roken. Maar het is meer dan dat... Een rookvrije omgeving is minstens even belangrijk!Kinderen doorlopen het liefst een rookvrije zwangerschap, gaan naar een rookvrije kinderopvang, school en sportvereniging, spelen in rookvrije speeltuinen en leven in een wereld waar sigarettenpakjes moeilijk verkrijgbaar, onaantrekkelijk en duur zijn. Zo beschermen we opgroeiende kinderen tegen de schadelijke gevolgen van (mee) roken en de verleiding om te gaan roken.Verschillende bekende Vlamingen steunen de nieuwe beweging Generatie Rookvrij en zullen bellen blazen samen met kinderen op school. De initiatiefnemers hopen dat vele andere scholen, jeugdbewegingen, sportclubs, ... in de loop van het jaar dit bellenblaasvoorbeeld zullen volgen. Iedereen kan een bijdrage leveren om het ambitieuze doel van een rookvrije generatie te realiseren: door een affiche op te hangen, door een brief te sturen naar de sportclub van zoon of dochter, door bellen te blazen en dit te posten via social media met #generatierookvrij.
 

Blazen jullie mee? Bellen! Geen rook!

 

Meer weten?
www.generatierookvrij.be

Beelden?
Generatie rookvrij