Vandaag start op Ketnet de gloednieuwe reeks van de Helden: Heldenland, een programma van Hotel Hungaria voor Ketnet. In Heldenland bouwen H...

Zotte, wilde én creatieve speeltuin

Vandaag start op Ketnet de gloednieuwe reeks van de Helden: Heldenland, een programma van Hotel Hungaria voor Ketnet. In Heldenland bouwen Helden Maureen, Sieg, Nico en Dempsey samen met Ketnetters de coolste speeltuin van Vlaanderen. De speeltuin, die op het Steentjesplein in de stad Tienen is gebouwd, zal na zondag 20 mei openen voor publiek. Heldenland is een land waar ieder kind een held kan zijn.

In september 2017 lanceerden de Helden een oproep naar alle kinderen in Vlaanderen om hun droomspeeltuig te ontwerpen. Ontzettend veel creatieve en originele tekeningen werden hun opgestuurd. Met de ideeën van de kinderen als inspiratie gingen de Helden aan de slag. Hoe maak je een death ride? Waarop kan je allemaal klimmen? Welk speeltuig mag absoluut niet ontbreken? Zes weken lang dachten de Helden hierover na en bouwden de coolste speeltuin van Vlaanderen.


"Heldenland is een plaats waar je samen met je vrienden je volledig kan komen uitleven. Iedereen kan hier de held komen uithangen", zegt Sieg De Doncker.

Met deze reeks over de bouw van Heldenland willen de Helden niet alleen iets doen voor de stad Tienen, maar willen ze heel Vlaanderen inspireren om hetzelfde te doen. Stedelijke ruimtes worden soms te weinig benut en kinderen hebben ruimte nodig waar ze kind kunnen zijn, hun fantasie laten gaan, veilig kunnen avonturieren. Heldenland, een droom die de Helden samen met de kinderen waarmaken. Een speeltuin die zotter, wilder en creatiever is dan elke andere speelplaats!Ketnet en het kabinet van minister Gatz willen zich blijven engageren om kinderen aan het spelen te krijgen. Dit ook in een stedelijke omgeving. Ieder kind heeft het recht om te spelen. Daarom neemt Ketnet ook voor de 11de keer deel aan Buitenspeeldag op woensdag 18 april. Ketnet roept die dag kinderen op om buiten te gaan spelen en gaat die namiddag op zwart. Ketnet staakt de uitzendingen tussen 13 en 17 uur en spoort de kinderen aan om buiten te gaan spelen.“Alle kinderen hebben recht op spelen en daarom stimuleren we bijvoorbeeld gemeenten om een kindvriendelijk beleid uit te werken met de erkenning van een kindvriendelijk label. En ook dit jaar zetten we weer een Buitenspeeldag op poten. Alle kinderzenders staken op woensdag 18 april hun uitzendingen en leerkrachten geven die dag geen huiswerk mee. Naar hartenlust buiten spelen, dat is de bedoeling. Of je nu in een gemeente, stad of op het platteland woont. 257 gemeenten doen mee om van de Buitenspeeldag een succes te maken. Dat is een record!”, zegt minister Sven Gatz.


Heldenland vanaf maandag 16 april op Ketnet van maandag tot donderdag omstreeks 18.30 uur.Meer weten?
http://ketnet.be/

Foto's?
Ketnet