Onze planeet heeft het hard te verduren door de milieuvervuiling, maar er is hoop. Dat is de positieve boodschap die uitgaat van ZulupaPuW...

GOOD NEWS FROM PLANET EARTH!

Onze planeet heeft het hard te verduren door de milieuvervuiling, maar er is hoop. Dat is de positieve boodschap die uitgaat van ZulupaPuWa, de kindercollectie die Walter Van Beirendonck voor JBC ontwerpt.

De panda is niet langer met uitsterven bedreigd en voor het eerst stijgt het aantal tijgers die in het wild leven. Het gaat goed met de "manatee" of lamantijn, de zeekoe die in de warme wateren van Florida voorkomt. De Kermode-beer kan ook op z'n twee oren slapen:  in Canada wordt nu 85 % van het Great Bear Rainforest - zijn natuurlijke biotoop - beschermd.

Het beste nieuws moet nog komen: het probleem van de plasticsoep wordt grondig aangepakt. Het "Ocean Cleanup" project gaat de uitdaging aan om 40% van de plasticsoep op te ruimen, goede vooruitzichten dus voor alle leven in zee. Dit en andere positieve berichten over het leven op onze planeet wou Walter Van Beirendonck delen met zijn jong publiek. "We worden om de haverklap om de oren geslagen met onheilsberichten. Als er goed  nieuws is, mag het ook wereldkundig gemaakt worden. Kinderen hebben nood aan positieve verhalen," zegt Walter Van Beirendonck. 

De zomercollectie is grafisch heel sterk, met tekeningen en fotoprints van dieren en hun omgeving. Denk fotoprints van waterschildpadden, walvissen met een petfles, een tijgerkop, een olifantenkalfje dat van tussen mama's poten piept en satelliet Juno die voor een futuristisch accent zorgt. Exclusieve all-over prints verenigen alle dieren van de collectie onder de slogan "hope".
 


Aan elk kledingstuk hangt  een "Good News Collection/Thumbs up"-boekje met alle positieve berichten. Er schuilt ook een educatieve meerwaarde in de collectie: een lintje op de kledij geeft uitleg over het afgebeelde dier terwijl de vlag verwijst naar zijn natuurlijke biotoop.


De positieve boodschap achter de collectie weerspiegelt zich  in het kleurenpalet waar je vrolijk van wordt: fuchsia, turkoois, hoogblauw, groen, geel, pruimkleur en neutrale kleuren die mooi contrasteren met de felle tinten.
 


ZulupaPUWA gaat al enkele seizoen de genderneutrale toer op. Zo zijn T-shirts, hemden, shorts, sweaters, joggings en jeans zowel voor meisjes als voor jongens bestemd.
Daarnaast omvat de collectie een paar jurken en rokjes met all-over prints.

Voor de hoogzomer is er een uitgebreide strandcollectie in combinaties van groen en koraal of van turkooisblauw met geel. De collectie omvat eendelige badpakken, zwemshorts, T-shirts met fotoprints van waterschildpadden of met koraalprints en vissen, jurken en kaftans. Kortom, geknipte outfits voor de ideale strandvakantie.

De ZulupaPUWA collectie is te koop in alle Vlaamse winkels en op www.jbc.beMeer weten?
www.jbc.be

Foto's?
JBC