Naast Pinksteren en Hemelvaart, is nu ook Buitenspeeldag voor JBC een belangrijke feestdag van het voorjaar geworden! Kinderen zijn koning b...

Kinderen koning!

Naast Pinksteren en Hemelvaart, is nu ook Buitenspeeldag voor JBC een belangrijke feestdag van het voorjaar geworden! Kinderen zijn koning bij JBC, en net daarom sluit deze Belgische kledingretailer op vandaag vanaf 12 uur al haar winkels, zodat de winkelmedewerkers en alle klanten met hun kinderen kunnen gaan buitenspelen.


Op Buitenspeeldag gaan tv-zenders voor kinderen op zwart, delen juffen en meesters geen huiswerk uit en gaat er bij JBC geen kledij over de toonbank. Elke medewerker van de modeketen krijgt op 18 april een extra halve dag verlof cadeau. Om 12 uur sluiten het hoofdkantoor en alle 130 JBC-winkels in Belgiƫ hun deuren en kan Buitenspeeldag officieel beginnen!Overal in Vlaanderen vinden er in kader van Buitenspeeldag tussen 13 en 17 uur allerlei activiteiten plaats. Het is de bedoeling dat alle medewerkers met hun kinderen, neefjes, nichtjes, buurjongens of -meisjes naar buiten trekken om te ravotten en te sporten.

We willen dat onze medewerkers tijdens deze feestdag de tijd nemen om te genieten met hun gezin, en richten ons dus niet op de verkoop van kleding”, legt CEO Bart Claes uit. “Ons medewerkers-bestand telt veel (jonge) ouders. Door deze vrije namiddag geven we hen een zetje om mee te doen aan Buitenspeeldag.
De actie van JBC is ongezien in de retailwereld. “Alle winkels laten sluiten is niet niks”, knikt Bart Claes. “Het is de eerste keer dat JBC al zijn medewerkers vrijaf geeft op een niet-officiĆ«le feestdag. Klant is koning, en bij JBC is dat het kind. Mijn zus Ann en ik vinden het dan ook geweldig als kinderen voluit kind kunnen zijn. En wat is er leuker dan buiten ravotten met je ouders, vriendjes en vriendinnetjes?” glundert Bart Claes. “Vandaar onze boodschap: Kom woensdagnamiddag niet shoppen en neem gerust een dag verlof om gewoon wat met je kinderen te spelen, ook als de rest van de wereld druk bezig is.

JBC is zelf ook een familiebedrijf, met een broer en zus aan het roer. Familie en kinderen staan dus centraal, wat van Buitenspeeldag een echte feestdag maakt voor de modeketen. “Shoppen moet fun zijn. We kleden de winkels leuk aan voor de kinderen en we steken ook fun in onze kinderkleding, zoals een swipe T-shirt met pailletten of een sweater die je zelf kan inkleuren. Onze jaarplanning is ook helemaal afgestemd op kinderen, van paaszoektochten tot het Sinterklaasbezoek."
JBC organiseert wel vaker acties door de ogen van een kind en de winkelmedewerkers doen daar graag aan mee. Tijdens Halloween duiken zij in de verkleedkist en onlangs hebben we een eerste megaglijbaan in de winkel in gebruik genomen. De medewerkers en de klanten zijn dus al wel wat gekke dingen gewoon van JBC, een eigenzinnig en speels familiebedrijf.

Het personeel reageerde dan ook heel positief op deze nieuwe feestdag. “De reacties gingen verder dan ‘yes, een vrije dag!’ Iedereen is enthousiast over het initiatief en is van plan het kind in zichzelf naar buiten te laten komen op 18 april”, aldus Bart Claes.
 


Meer weten?
www.jbc.be
www.buitenspeeldag.be


Foto's?
JBC