Petit Bateau steunt al vier jaar de originele manier waarop Wiels, het interactieve centrum voor hedendaagse kunst in Brussel, zich richt op...

Baby Weekend Wiels

Petit Bateau steunt al vier jaar de originele manier waarop Wiels, het interactieve centrum voor hedendaagse kunst in Brussel, zich richt op de allerkleinsten. Tijdens de ‘Baby Weekends’ kunnen kinderen jonger dan twee jaar kunst ontdekken aan de hand van creatieve workshops.


Het merk uit Troyes zet zo zijn wereldwijde ambitie voort om kunst voor iedereen toegankelijk te maken vanaf zeer jonge leeftijd. Petit Bateau sponsorde eerder al Les Ateliers Tok Tok in het Palais de Tokyo (Parijs) en doet ook voor zijn collecties regelmatig een beroep op kunstenaars.Ook dit jaar heeft Wiels weer een pedagogisch programma opgesteld waarin het de allerkleinsten uitnodigt om kunst op een instinctieve en ludieke manier te ontdekken. Wiels wil aantonen dat met doodgewone objecten een hele wereld gecreƫerd kan worden waarin kinderen op verkenning kunnen gaan. Met de Baby Weekends wil het centrum een niet-alledaags familiemoment inlassen.


Er staan twee Baby Weekends op het programma: zaterdag 5 en zondag 6 mei 2018 en zaterdag 19 en zondag 20 mei 2018. Tijdens deze weekends worden de minikunstenaars  samen met hun ouders ondergedompeld in allerlei tactiele, visuele en geluidsinstallaties. Interactie en ontdekkingen staan hierbij centraal.Voor het eerste weekend hebben Petit Bateau en Wiels samen ‘PAPIER’ bedacht, een immersieve ‘install-actie’ met honderden witte papieren proppen. De proppen vormen een  doolhof waarin de kinderen naar hartenlust kunnen kruipen, zich kunnen verstoppen en  kleurrijke verrassingen kunnen ontdekken. Tijdens het tweede weekend komt textiel aan bod in al zijn vormen. Petit Bateau werkte mee aan de installatie ‘Mammoet’, die gericht is  op de specifieke luister-tastervaring van baby’s en inspeelt op hun drang om de abstracte voorwerpen om zich heen aan te raken. Ze kunnen zitten, kijken en spelen in een  bewegende omgeving. Op die manier bezorgen Petit  Bateau en Wiels de allerkleinsten  een heel scala aan nieuwe ervaringen.De workshops vinden telkens plaats om 10, 14 en 16 uur en dieren zo'n anderhalf uur. Inschrijvingen kunnen enkel online. Je betaalt € 5 per baby en € 5 per volwassene. Baby's van 6 maanden tot 2 jaar kunnen deelnemen.Meer weten?
http://www.wiels.org/nl/events/1113/Baby-Weekends-2018

Foto's?
Petit Bateau