Op zaterdag 24 maart vindt de 3de editie van Kinderboekendag plaats, een initiatief van enthousiaste kinderboekenmakers die de lokale boekha...

Kinderboekendag viert de boekhandel én het kinderboek

Op zaterdag 24 maart vindt de 3de editie van Kinderboekendag plaats, een initiatief van enthousiaste kinderboekenmakers die de lokale boekhandel én het kinderboek willen vieren. Opnieuw is er een sterk en gevarieerd programma, met meer dan 50 auteurs in meer dan 20 boekhandels in Vlaanderen en Brussel.


Kinderboekenmakers Siska Goeminne, Jan De Kinder en Stefan Boonen namen enkele jaren geleden zelf het initiatief voor een Kinderboekendag, om positieve aandacht te genereren voor het genre. Stefan Boonen vertelt: ‘In tijden waarin de online verkoop groeit, is het net heel belangrijk om de lokale (kinder)boekhandel een duwtje in de rug te geven. Een gepassioneerde, overtuigde en professionele boekhandelaar is een meerwaarde voor ons boekenlandschap. Kinderboekenmakers en boekhandelaars hebben elkaar nodig. Dat willen we met deze Kinderboekendag in de verf zetten.

Meer dan 20 boekhandels bieden op zaterdag 24 maart een mooi programma aan, met een mix van gevestigde waarden en aanstormend talent. Heel wat jeugdauteurs en –illustratoren doen ook dit jaar vrijwillig mee: namen als Marc De Bel, Joke Van Leeuwen, Riske Lemmens, Bart Moeyaert, Kristof Devos, Seppe Van den Berghe, Guido Van Genechten, Liesbet Slegers, Kristof Devos, Trui Chielens, Marieke Van Hooff, Frank Daenen, Tine Mortier, … 52 kinderboekenmakers gaan enthousiast voorlezen, vertellen, signeren of illustreren in een boekhandel. Het programma is daarmee net zo verbeeldingsvol en gevarieerd als de wereld van het kinderboek zelf.

Ook organisaties Iedereen Leest en Boek.be ondersteunen het initiatief. Sylvie Dhaene, directeur van Iedereen Leest: ‘Kinderboekendag is een mooi hoogtepunt tijdens de Jeugdboekenmaand. We vinden het geweldig dat zoveel auteurs zich vrijwillig inzetten om het publiek én de boekhandelaars te verwennen. In deze maand zijn er sowieso al honderden activiteiten rond lezen, maar tijdens Kinderboekendag wordt het leesplezier nog extra gevierd.

Alle activiteiten zijn gratis en geschikt voor kinderen tot 12 jaar en hun familie. Het programma is beschikbaar op www.kinderboekendag.be. Wie een activiteit bezoekt, krijgt die dag een speciale tattoo cadeau van Boekenbig, de mascotte van Kinderboekendag.

Deelnemende boekhandels
Beatrijs Oudenaarde, bOEk & kOEk Erembodegem, Boekanier Lier, Boekuil Mortsel, Clavis Conceptstore Hasselt, De Groene Waterman Antwerpen, De Kleine Johannes Leuven, De Slegte Antwerpen, Etiket Deerlijk, Het Voorwoord Heist-op-den-Berg, Letters & Co Deinze, Malpertuis Genk, Salvator Mechelen, Standaard Boekhandel Brasschaat, Standaard Boekhandel Diestsestraat Leuven, Standaard Boekhandel DOK-Noord Gent, Standaard Boekhandel Hasselt, Standaard Boekhandel Menen, Standaard Boekhandel Overijse, Standaard Boekhandel Tielt-Winge, Standaard Boekhandel Turnhout, Theoria Kortrijk en Verhalenhuis Gent.Meer weten?
www.kinderboekendag.be