Er is een hele bende robots onderweg naar Technopolis en ze blijven daar de hele paasvakantie. Je kan met hen kennismaken, een originele sel...

De robots komen eraan!

Er is een hele bende robots onderweg naar Technopolis en ze blijven daar de hele paasvakantie. Je kan met hen kennismaken, een originele selfie nemen, samen moppen tappen en uiteraard heel wat van hen leren. Daarnaast kan je een ritje maken met een van de robots, zelf robots bouwen en robots programmeren. Wie ├ęcht alles over robots te weten wil komen, kan ook naar de speciale Kinderlezing over robots op de laatste zondag van de paasvakantie.


Tijdens de paasvakantie staat Technopolis helemaal in het teken van robots. Maar liefst negen nieuwe robots komen richting het doe-centrum uit. Zeven van deze robots werden ontworpen en gebouwd door Mechelaar Jan De Coster, die in Technopolis fier zijn robotcollectie aan de buitenwereld toont. Met zijn creatie LEO kunnen kinderen dagelijks tijdens de paasvakantie een ritje maken en allerlei opdrachten uitvoeren. Daarnaast komen ook robot Pepper van technologiebedrijf Arinti op bezoek en de kleurensolitair spelende assemblagerobot M-1iA van Fanuc. 

Wie graag zelf robots bouwt, ontwerpt en programmeert, kan tijdens de paasvakantie in het Atelier van Technopolis terecht. Er worden een reeks nieuwe workshops met de pakketten van LEGO voorzien alsook een origineel Bee-Bot Pac-Mandoolhof. Verder kunnen de allerjongsten Ozobots leren programmeren.
Wie echt alles over robots te weten wil komen, kan naar de speciale Kinderlezing over robots op zondag 15 april. Meer weten?
https://www.technopolis.be/nl/fiche/bezoekers-aanbod/paasvakantie/

Foto's

Technopolis