Plop werd 20 jaar en wil dat vieren met al zijn vrienden. Wat waren we blij toen ook wij een uitnodiging kregen voor zijn verjaardagsshow: h...

Plop-up, het toppunt van gezelligheid

Plop werd 20 jaar en wil dat vieren met al zijn vrienden. Wat waren we blij toen ook wij een uitnodiging kregen voor zijn verjaardagsshow: het Plop-up Restaurant.

Voor zijn verjaardag krijgt Plop van Smal, Klus, Kwebbel en zijn nichtje Felle een mooie foodtruck, waarmee hij en Felle het bos rondrekken, zodat alle kabouters en dieren aan zijn kraampje kunnen komen eten. Ondertussen passen Smal, Klus en Kwebbel op zijn melkherberg, maar vooral Klus vindt het vele werk erg zwaar.


Hij wil niets liever dan dat Plop weer terug komt en hij besluit in het geheim zijn foodtruck te stelen. Maar zal zijn plannetje ook echt slagen?De show samenvatten in 1 woord? GEZELLIG! Het was écht gezellig! De zaal was niet groots en lekker knus. Het decor is warm en huiselijk. De mini-kaboutertjes die op het podium verschijnen doen elk moederhart smelten. En kabouter Plop? Ja, dat is toch hét toppunt van gezelligheid. En ik zal nog eens iets zeggen he... Of praat ik weer teveel? ;-)

We maken kennis met kabouter Plop, Lui, Smal en Kwebbel. Kabouter Lui en Smul waren eerder al bij Plop op bezoek geweest met hun verjaardagswensen. We leerden ook Felle kennen, het nichtje van Kabouter Plop. Het was al even geleden dat we nog een aflevering van Plop gezien hadden, dus de jonge, lieve én spontane Felle was helemaal nieuw voor ons. Felle zorgt voor een vrolijke en speelse noot tijdens de show.


Elien en Lore genoten van elk aspect van de show: het verhaal, de grapjes, de liedjes, de dansjes, de draaiende paddenstoel en de kabouter-grapjes. En ook mama en papa genoten mee. Ik durf niet zeggen wie het luidst meezong met de liedjes: mama en papa of de meisjes? Ja, ook wij zingen alle kabouter-hits zonder enige moeite mee. Alle mama's en papa's in de zaal trouwens. 

Helemaal te gek werd het toen we na de show nog even mochten blijven zitten tot de lieve kabouters terug op het podium verschenen voor een meet & greet.De nieuwe Plopshow is nog te zien in heel Vlaanderen tot en met zondag 13 mei in Genk, Gent, Roeselare, Scherpenheuvel, Antwerpen, Hasselt en Oostende:
* Genk - C-Mine: zondag 25 februari om 13u30
* Gent - Capitole Gent: zondag 11 maart om 13u30
* Roeselare - Cc De Spil: woensdag 14 maart om 13u30
* Scherpenheuvel - Den Egger: zondag 18 maart om 13u30
* Antwerpen - Stadsschouwburg Antwerpen: zondag 22 maart om 13u30
* Hasselt - Ethias Theater: zaterdag 12 mei om 13u30
* Oostende - Kursaal Oostende: zondag 13 mei om 13u30 uur
Meer weten?
www.studio100.com