Het Gala van de Gouden K’s, Ketnets eigen awardshow, was zaterdag aan zijn vijfde editie toe. De Ketnetters waren baas en kozen hún favori...

De hoogtepunten van het Gala van de Gouden K’s

Het Gala van de Gouden K’s, Ketnets eigen awardshow, was zaterdag aan zijn vijfde editie toe. De Ketnetters waren baas en kozen hún favorieten van het afgelopen jaar. Maar liefst 37.353 kinderen brachten hun stem uit via ketnet.be en de app. 

De grote winnaars van de avond waren opnieuw de Ghost Rockers. Niet alleen haalden ze zoals vorig jaar de award van 'Ketnetserie' binnen,  ze mochten ook de Gouden K voor 'Band van het jaar' in ontvangst nemen. Tinne Oltmans mocht twee eigen awards mee naar huis nemen: die van 'Grave griet' en 'Ketnetacteur /-actrice van het jaar'. Bovendien kreeg 'de kus' tussen Jonas en Mila in Ghost Rockers de nieuwe Gouden K voor 'Kus van het jaar'.


Ook Laura Tesoro werd tweemaal beloond: ze bleek de 'Muziekster' en de 'Tv-ster' van het jaar voor de Ketnetters. Giovanni Kemper kreeg de award voor 'Coole gast'. Maar ook Ketnet Musical, het programma waar zowel Laura als Gio in de jury zetelen, kreeg een award: de Gouden K voor 'Ketnet-programma' van 2017.Ketnetters zijn fan van Youtube. Dus enkele populaire Youtubers mochten niet ontbreken vanavond. Nora Gharib en Soufiane Eddyani reikten de award voor 'Youtube-ster' uit. De vier genomineerden, Enzo Knol, Djamila, Dylan Haegens en Zita Wauters, hebben samen net geen 4 miljoen volgers. En het aantal views van hun populairste vlogs opgeteld, brengt ons op een indrukwekkend aantal van 27,5 miljoen. Dylan Haegens bleek het populairst bij de Ketnetters en kreeg de Gouden K uit handen van Nora en Soufiane.

Ook de mama's en papa's in de zaal kregen hun 'nostalgische momentje. Aron en Aagje uit W817, al sinds 1999 te zien op VRT, kwamen de Gouden K voor 'Ketnet-serie' aan Ghost Rockers geven. Dat ze nog steeds populair zijn, ook bij het jonge Ketnet-volkje, was overduidelijk.

Hoewel Ketnet het lied 'Kind van de duivel' nooit speelde, bleek het nummer voor kinderen tóch de topfavoriet van het afgelopen jaar. Voor één keer mocht het: Jebroer kwam het nummer brengen voor een bomvol Paleis 12.Zus en broer Verhulst hadden het over hun allermooiste moment samen. Dat bleek voor de twee toch een net iets ander moment te zijn... De Buurtpolitie kreeg de felbegeerde award voor 'familieprogramma' mee naar huis.

Alle winnaars op een rijtje:CATEGORIE WINNAAR UITREIKERS
Game Musical.ly tijdens Rode Loper-show
Tekenfilm Shaun het schaap tijdens Rode Loper-show
Ketnetacteur/-trice Tinne Oltmans Gers Pardoel en Kristel Verbeke
Youtubester Dylan Haegens Soufiane Eddyani en Nora Gharib
Ketnet-serie Ghost Rockers Aron Wade en Aagje Dom
Film De Kampioenen Lieven Scheire
Sporter Nafi Thiam Karen en James
Grave Griet Tinne Oltmans
Coole Gast Gio Kemper Maureen en Showbizz Bart en Olly
Ketnet-programma Ketnet Musical De buurtpolitie
TV-ster Laura Tesoro Adriaan Van den Hoof
Kus Jonas en Mila Moora VDV en Mathias Vergels
Song Kind van de duivel – JeBroer SLM
Muziekster Laura Tesoro Michiel De Meyer en Stan Van Samang
Familieprogramma De buurtpolitie Marie en Viktor Verhulst
Ketnet Ster Zita Enzo Knol en MeisjeDjamilla
Band Ghost Rockers Miss België


Foto's?
(c) VRT/Thomas Geuens