De Spiekpietjes kent iedereen ondertussen. Maar wist je dat er ook Spieksintjes bestaan? Ze werken voor bol.com . Het is een kleine Sint di...

Spieksintjes van bol.com helpen kiezen

De Spiekpietjes kent iedereen ondertussen. Maar wist je dat er ook Spieksintjes bestaan? Ze werken voor bol.com. Het is een kleine Sint die over je schouder meekijkt wanneer je je verlanglijstje opstelt. Het is een kleine Sint die advies geeft bij het uitkiezen van cadeautjes. Het is een kleine Sint die je regelmatig persoonlijke videoboodschappen doorstuurt van de échte Sinterklaas. En wees gerust. De Spiekpietjes hebben Sinterklaas voorbije weekend al laten weten dat... 'er dit jaar geen stoute kinderen zijn'. Maak je verlanglijstje dus maar snel in orde voor de Spieksintjes!Voortaan kan je je verlanglijstje voor Sinterklaas gewoon online maken. Daarvoor bedachten Sinterklaas en zijn Spieksintjes Sints Cadeaumachine.


De Sint is in het land. Nu moet hij zich goed voorbereiden op zijn verjaardag. Hij wil weten welke kinderen braaf zijn geweest en welke niet. Daar heeft hij zijn Spiekpietjes voor. Deze kleine Zwarte Pieten verstoppen zich bij je thuis of in je klas. Ze bespieden je en brengen met hun mobiele telefoontje rechtstreeks verslag uit bij Sinterklaas. Maar... hoe weet de Sint nu wat de brave kinderen graag in hun schoentje krijgen?

Je kan een brief schrijven en die per post versturen. Maar wat als die brief verloren gaat? Zeg niet dat het niet kan...
Je kan een brief in je schoentje steken. Maar wat als de Sint niet op tijd bij jou geraakt om eerst je brief op te pikken? Of wat als je je naam vergeet te schrijven onderaan je brief? Of wat als de Sint jouw brief verliest ergens boven op de daken?
Stuur je verlanglijstje anders gewoon online door naar de Sint. Is dat niet makkelijker? Ja, het is misschien moeilijk kiezen uit dat gigantische digitale speelgoedboek. Maar geen nood, de Spieksint helpt je daarbij. Hij geeft je advies wat hij zou kiezen, wat een goede keuze is, wanneer je teveel kiest, ... Sinds vandaag hebben wij niet alleen een Spiekpietje in huis om te controleren of de meisjes flink zijn, maar we hebben ook een Spieksint in huis om te checken wat de meisjes graag krijgen àls ze flink zijn.

Heel eenvoudig, in 6 stappen:
1) Voor mama of papa: Log in met je bol.com account.
2) Voor mama of papa: Maak een lijstje aan voor elk van je kinderen. 
3) Voor mama of papa: Geef je telefoon of tablet af aan je kinderen.
4) Voor de lieve en brave kinderen kinderen: Blader door het digitale speelgoedboek en droom weg bij al die leuke cadeaus. Met één eenvoudige druk op het cadeautje belandt het geschenk in je verlanglijstje.
5) Voor mama of papa: Selecteer een videobericht van de Sint en laat je kind deze persoonlijke boodschap bekijken. 
6) Voor de Spieksintjes: Kijk over de schoudertjes mee naar de verlanglijstjes en geef aan de Sint door welke cadeaus de kinderen dolgraag willen hebben. 
 

Inloggen is echt heel erg eenvoudig. Wanneer je al een bol.com account hebt, ben je zo ingelogd. Anders moet je eerst nog even registreren. Dat is ook zo gebeurd. Vervolgens maak je een verlanglijstje voor elk van je kinderen. De informatie die je moet invullen is:
* de naam van je kind, zo weet het Spieksintje precies wie wat gevraagd heeft
* de leeftijd van je kind
* het geslacht van je kind
* de 5 grootste interesses van je kind, hiervoor kan je kiezen uit: puzzelen, ridders & piraten, poppen & prinsessen, auto's & treinen, spellen, bouwen & constructie, knutselen, rollenspel, robots & gadgets, dieren, games, films & muziek, lezen of speelfiguren 


Op basis van de leeftijd, het geslacht én de 5 grootste interesses weet het Spieksintje precies wat hij moet tonen aan je kind. Uit de enorme selectie speelgoed mag jouw kind nu kiezen. Elien en Lore wisten niet waar ze het hadden. Ze zijn een hele tijd zoet geweest. Ik weet waarvan het gezegd: 'Als een kind in een speelgoedwinkel, zo blij' komt! Een digitale speelgoedwinkel is trouwens even goed! En het uitkiezen én uitkijken naar is minstens even leuk als het ontvangen zelf.Het is ontzettend leuk dat de Sint je helpt met uitkiezen van je cadeautjes. Elien vond het geweldig dat ze regelmatig positief bevestigd werd. "Dat zou de Sint ook graag hebben." of "Een goede keuze!". "Mama, de Sint vindt dat ik dat goed gekozen heb!" En mijn meisjes zijn blijven kiezen. Tot ik de tablet afgepakt heb.


Elien eindigde op 158 stuks en Lore koos er 155. Tijdens het selecteren hoorde ik mezelf de hele tijd zeggen:
'Meisjes, de Sint kiest er waarschijnlijk maar 1 of 2 cadeautjes uit he.'
'Meisjes, er zijn nog andere kindjes ook he. De Sint moet veel cadeautjes kopen hoor. Iedereen krijgt er maar enkele, geen honderd he.'
'Zou je niet stoppen?'
'Is het nog niet genoeg?'
'Ben je zeker dat je dat ook wil?'
'Dat lijkt toch op wat we al hebben.'

Telkens was het antwoord. 'Jaja, mama.' Maar ik heb nog een troef om hen duidelijk te maken wat ik wilde zeggen: Sinterklaas zelf. Je kan namelijke videoboodschappen selecteren voor je kind. Ik selecteerde zonet de boodschap van Sinterklaas 'Dat verlanglijstje is te lang'. De Sint zal de meisjes morgen vertellen dat hun lijstje écht te lang is, bijna zo lang als de staf van Sinterklaas. Hij zal hen uitleggen dat hij zoveel cadeautjes nooit zal kunnen brengen en dat ze de cadeautjes moeten selecteren die ze écht heel graag willen. Wedden dat ze naar de Sint wel zullen luisteren?


Vandaag stuurde hij Elien trouwens ook al een videoboodschap. Hij vertelde dat hij gehoord had dat ze haar bordje niet altijd flink leeg eet. Wat trok ze grote ogen. Hoe wist hij dat? De Sint stelde voor dat ze voortaan altijd haar bordje zou leegeten zodat ze net zo groot én sterk als de Sint zelf zou worden. "Mama, ik ga vanaf nu altijd alles opeten, zelfs als het niet lekker is", zei ze even later. Owkes... Danku, Sinterklaas!


Ohja, weet je wat trouwens nog erg handig is aan de Cadeaumachine van de Sint? Je kind kan zelf niet bestellen, maar de Spieksint, die bestelt de uitgekozen kadootjes in een handomdraai.


Meer weten?
https://cadeaumachine.bol.com/