Proefjes doen én experimenteren, hoe spannend is dat? Elien en Lore vonden het dan ook te gek om met de L.O.L. Surprise Bruisfabriek aan de ...

Samen experimenteren = LOL!

Proefjes doen én experimenteren, hoe spannend is dat? Elien en Lore vonden het dan ook te gek om met de L.O.L. Surprise Bruisfabriek aan de slag te gaan. Steeds opnieuw bruisballen maken!


De L.O.L. Surprise Bruisfabriek is hét orgelpunt van de najaarsuitbreiding van L.O.L. Meng ingrediënten, stop er een verrassing in, voeg glitters toe en pers alles tot een bruisbal met een verrassing! Verras je vriendinnen steeds weer met een eindeloze voorraad bruisballen met verrassing!

We installeerden ons met z'n allen aan tafel om samen aan het experimenteren te gaan. Ik vertelde de meisjes dat de bruisfabriek eigenlijk voor kindjes vanaf 8 jaar is. Als ze flink zouden luisteren, zouden wij het samen ook wel kunnen. We spraken af om voorzichtig te zijn met de stoffen, want die konden gevaarlijk zijn... Elien vond het ongelooflijk spannend! Aan de slag! Ik wil altijd meteen aan de slag gaan. Gebruiksaanwijzingen zijn niks voor mij. Trial and error is het meestal. Maar deze gebruiksaanwijzing is helemaal op mijn lijf geschreven. Geen lange tekst, maar 16 pictogrammen met enkele zinnetjes om snel van start te kunnen gaan.

We begonnen met het uitpakken. Het toestel zelf zit helemaal in elkaar, dus van zodra je het uit de verpakking hebt gehaald en alle plastic verwijderd hebt, kan je ook meteen beginnen. De trechter erin en het zuiveringszout toevoegen. Het zout bleef in onze trechter steken. We probeerden het met het schepje verder te duwen, maar dat lukte niet goed. Papa was in de buurt, zag ons bezig en kwam direct helpen. Probleemoplossend denken is toevallig één van zijn specialiteiten. Hij duwde het zout door de trechter met een tandenstokertje. Dan nog wat pigment erbij.

Elien vulde ondertussen de druppelaar en Lore draaide vrolijk aan de hendel van de mengbol. Elien druppelde voorzichtig een 20-tal druppels water in de mengkom, Lore bleef ondertussen draaien. 

Daarna het citroenzuur langzaam toevoegen én blijven mengen. Tot slot, én nu moesten we snel handelen, deden we het klepje open, lieten we de helft van de consistentie in de koker zakken, stopten we er een bedeltje in én vulden we tot alle poeder erin zat.

Dan wat glitters erbij strooien en goed aandrukken met de stamper. Nu een half uurtje wachten... Na een halfuurtje de stamper verwijderen en... Hmmm, nee dat was niet oké. Elien had de stamper aangedrukt, maar blijkbaar niet hard genoeg. We probeerden opnieuw. Deze keer duwde mama de stamper op het einde nog eens extra aan. Weer een half uurtje wachten en kijk:Wat een mooie bruisbal! Nu in bad ermee? Nee! Dit zijn geen bruisballen voor in bad. We vulden een schaal met 1 liter water en bekeken het spektakel: de bruisbal deed het water borrelen. De glitters én de bedel kwamen vrij én het water veranderde van kleur. De meisjes waren onder de indruk. Ze wilden er meteen nog eentje maken. En weet je wat ik er zo leuk aan vond? Dat we samen aan het werk moesten: mama deed de chemische stoffen erin, Lore draaide aan de hendel, papa schoot ons te hulp én Elien zorgde voor de druppels water én het pigment.Aanvankelijk dacht ik eigenlijk dat de Bruisfabriek er eentje was om échte bruisballen voor in bad te maken. Zondag tijdens de Dag van de Wetenschap maakten we zo'n bruisballen. Ik stal het 'receptje' met mijn ogen en deze week halen we onze Bruisfabriek nog een keer uit om deze bruisballen uit te proberen. Zou dat ook lukken? We houden je op de hoogte!

De Bruisfabriek-speelset bevat 3 exclusieve bedeltjes, 1 schoonmaakgereedschap, 1 maatschepje, 1 trechter, 1 pipet en ingrediënten voor de bruisballen. Zijn de ingrediënten op? Niet erg, gebruik dan gewoon zuiveringszout en citroenzuur als navulling. De adviesverkoopprijs is € 39,99.Meer weten?
https://www.facebook.com/LOLSurpriseNL/