Ter aanleiding van de Week van het Respect (6 tot 12 november) lanceert JBC de Teens collectie ZPW. Walter Van Beirendonck, de ontwerper van...

Rebels Unite!

Ter aanleiding van de Week van het Respect (6 tot 12 november) lanceert JBC de Teens collectie ZPW. Walter Van Beirendonck, de ontwerper van de collectie, én JBC hebben altijd tussen de regels door een boodschap van respect meegegeven in de kindercollectie ZulupaPUWA. Deze boodschap klinkt nu nog duidelijker en ondubbelzinnig door in de gloednieuwe Teens collectie “ZPW”.


ZWP is een lijn van coole T-shirts en sweaters die  naadloos aansluit bij de leefwereld van de adolescenten. Het is meer dan een collectie: het is een attitude die een coole look koppelt aan maatschappelijke betrokkenheid. Bewuste jongeren van vandaag zijn de leiders van morgen. Alle redenen dus om hen au sérieux te nemen.


 
Respect en diversiteit vormen de rode draad doorheen de ZPW-collectie, een easy-going, gender-neutrale collectie met enkel tops die oversized en verhullend zijn. Zoals T-shirts met of zonder kap, sweatshirts, hoodies met of zonder rits, in marineblauw, grijs, geel, wijnrood of hoogblauw. De motieven gaan van strak en grafisch in een combinatie van lijnen, ruiten en cirkels tot schedels van dino’s. Het ZPW logo in gotische letters matcht perfect met de codes van de jeugdcultuur. Met het opschrift #831 Rebels Unite leidt de collectie naar het jeugdplatform dat gelanceerd wordt naar aanleiding van deze nieuwe, maatschappelijk relevante collectie. 
Acht letters, drie woorden, één begrip:  het cijfer 831 staat in internet slang voor “I Love You”. Via #831 wil Walter Van Beirendonck jongeren samenbrengen om vragen, gevoelens, gedachten, statements, bezorgdheden, momenten van geluk en verontwaardiging met elkaar te delen. Zeg maar een klankbord, uitlaatklep en ontmoetingsplaats voor zoekende  jongeren die streven naar een betere wereld. Respect voor jezelf, mens en natuur en openstaan voor diversiteit zijn alvast een stap in de goede richting.Meer weten?
https://www.jbc.be

Foto's?
JBC