Oktober is wetenschapsmaand op Studio 100 TV. Daarom presenteert de zender een gloednieuwe reeks waarin Lolly Lolbroek en haar papa Lex niet...

Spannende experimenten

Oktober is wetenschapsmaand op Studio 100 TV. Daarom presenteert de zender een gloednieuwe reeks waarin Lolly Lolbroek en haar papa Lex niet vies zijn van een experimentje. Getest op kinderen mocht de eerste twee afleveringen voorbije weekend in première bekijken. Benieuwd wat wij ervan vonden?

Lolly Lolbroek
Vind je dat een vreemde naam?
Wel dat is dan kletskoek...
Want het is een naam met faam!

Eerlijk? Wij wisten tot vorig weekend helemaal niet wie Lolly Lolbroek was... We kijken nauwelijks televisie en hadden ze nog nooit bezig gezien.Toen we de uitnodiging van Studio 100 kregen om Lolly Lolbroek te ontmoeten in Technopolis ("Echt waar, mama? Technopolis waar ik met juf Sara in de 2de kleuterklas ben geweest? Oooh, kei leuk! Dat is daar supertof!"), waren we dan ook erg benieuwd. Wie was die Lolly Lolbroek? 

Lolly Lolbroek beleefde al heel wat avonturen op Studio 100 TV. Dit weekend gaat ook haar nieuwe programma in première: Lolly's Weetjesschap.


In Lolly’s Weetjesschap doen Lolly en papa Lex leuke en spannende wetenschappelijke proefjes en vertellen ze boeiende weetjes. Een programma op Eliens lijf geschreven. Lolly Lolbroek en Elien hebben best wel wat overeenkomsten. Ze zijn allebei leergierige, nieuwsgierige en eigenwijze wijsneusjes. "Waarom?", dat vraagt Elien ook altijd. En dan moet ik haar het antwoord vaak schuldig blijven. Gelukkig kan ik af en toe beroep doen op Google, en voortaan ook op Lolly. Lolly Lolbroek. 


Ik hoor het Elien zo al vragen:
"Waarom slapen we eigenlijk?"
"Kan je te veel slapen?
"Hoe komt het dat je snurkt?"
"Hoe slapen dolfijnen?"

Dat zijn de vragen die Lolly ook stelt in de allereerste aflevering van Lolly's Weetjesschap. We zagen die eerste aflevering in avant-première in Technopolis. Elien vond het jammer dat het programma al na een kwartiertje gedaan was. (Gelukkig mochten we ook naar aflevering 2 kijken, over eten.) Het mocht van haar gerust nog even doorgaan. Tijdens dat kwartier krijg je leuke weetjes van het vrolijke duo: Lolly en haar gekke papa. Interessante wist-je-dat'jes en haalbare proefjes om thuis ook eens te proberen. Wij gaan binnenkort zeker eens testen of bloemen inderdaad verkleuren na een nachtje in gekleurd water te staan (aflevering 2). Lolly Lolbroek en haar papa doen je zin krijgen om samen aan het experimenteren te gaan. Missie geslaagd, als het aan ons ligt!

En Lolly, dat grote wetenschapsboek van jou, mogen we dat eens lenen? Elien vond het geweldig. Eender welke vraag je aan het boek stelt, je krijgt altijd een antwoord. Het lijkt wel een Google-zoekmachine voor kleuters en lagere school-kinderen zonder gsm en mobiele data. Zo'n boek willen we ook!

 

Na het bekijken van de 2 afleveringen mochten we zelf aan de slag. We experimenteerden erop los in Technopolis, het leukste doe-centrum van het land. Om 11 uur startten we aan onze straffe proefjes. Die proefjes waren zo straf dat we vergaten te eten. Dat deden we om 15 uur snel in het restaurant van Technopolis zelf. En daarna experimenteerden we vrolijk verder. Tot iets voor vijf uur werd afgeroepen dat de deuren zouden sluiten. Ja hoor, met 2 kleine Lolly Lolbroekjes kan je hier gerust een hele dag vertoeven. En het verveelt geen seconde!


  
De eerste aflevering kan je morgen (zaterdag 7 oktober) om 7u55 bekijken op Studio 100 TV. Ben je geen vroege vogel? Elke woensdag om 17 uur volgt een herhaling.

Naast slapen gaan Lolly en Lex de komende weken ook nog op onderzoek naar eten & drinken, geluid, water, dieren, lichaam, kleur en het heelal. Het belooft dus leerrijk en spannend te worden de komende weken op Studio 100 TV!Meer weten?
http://studio100.com/tv/programma/lollys-weetjesschap/#wat