Maandag kon je voor het eerst naar Dorothy en de Tovenaar van Oz kijken op Boomerang. Dit is een vrolijke en komische animatieserie gebasee...

Proefkonijn gezocht: picknickmand Dorothy en de Tovenaar van Oz

Maandag kon je voor het eerst naar Dorothy en de Tovenaar van Oz kijken op Boomerang. Dit is een vrolijke en komische animatieserie gebaseerd op de klassieke kinderboekreeks van L. Frank Baum en de beroemde verfilming uit 1939 Dorothy and the Wizard met in de hoofdrol Judy Garland. 

Het verhaal speelt zich af kort nadat Dorothy en haar vrienden de boze heks van het Westen hebben verslagen en Dorothy wordt benoemd tot Prinses van Smaragdstad. Een rol die haar op het lijfje geschreven is. Met haar beide voetjes stevig in haar rode schoentjes, probeert Dorothy ieder probleem in het magische land van Oz met enthousiasme, dapperheid en pit op te lossen.


Ook al zijn al die verantwoordelijkheden en verplichtingen niet gemakkelijk, want het land van Oz is chaotisch. Er wonen tovenaars, vliegende apen, heksen, dwergen en andere mysterieuze wezens. Vaak valt magie in de verkeerde handen en schiet Dorothy te hulp om Oz te redden en tot op de bodem uit te zoeken wie of wat de veroorzaker is van het onheil. Met haar bekende vrienden, Vogelverschrikker, Leeuw en Tinnen Man aan haar zijde volgt ze het pad met de gele klinkers, op weg naar spannende avonturen die alleen in het prachtige land van Oz kunnen gebeuren.


Getest op kinderen mag een leuk prijzenpakket weggeven van Dorothy en de Tovenaar van Oz. Wat denk je van deze leuke picknick-mand én enkele pins erbovenop? Iets voor jou? Stel je snel kandidaat. Dat kan per mail naar getestopkinderen@gmail.com of via de Facebookpagina https://www.facebook.com/getestopkinderen. Vertel wat er volgens jou niet mag ontbreken in een picknickmand. Deelnemen kan tot en met dinsdag 24 oktober.
Meer weten?
www.boomerangtv.nl/shows/dorothy-en-de-tovenaar-van-oz

Foto's?
Boomerang