Halloween staat voor de deur! Vrij letterlijk zelfs, want op het feest van ‘All Hallows Eve’, ook wel de avond voor Allerheiligen, wordt er ...

MOEWAHAHA! De griezeligste Hellmann's hapjes

Halloween staat voor de deur! Vrij letterlijk zelfs, want op het feest van ‘All Hallows Eve’, ook wel de avond voor Allerheiligen, wordt er op menig voordeur geklopt, gevolgd door de vraag “Trick or treat?”. Mayonaise Hellmann's biedt je graag inspiratie aan voor de griezeligste Halloween-hapjes.

Dat het dilemma je voorgeschoteld wordt door een mummie, skelet of heks is helemaal niet vreemd. Nee hoor, het is een traditie die in de VS al langer wordt gevierd. En dus mag Hellmann’s, zijn Amerikaanse roots in ere houdend, niet ontbreken. Toegegeven, je verkleden als een pot mayonaise is allesbehalve griezelig, maar gelukkig kan je ook op andere manieren aan de slag met Hellmann’s op Halloween.

MUMMIEWORSTJES MET MAYO-MOSTERDDIP
Nodig: 10 knackworsten, 1 pakje kruimeldeeg, 2 eetlepels Hellmann’s mayonaise, 2 eetlepel Dijon mosterd, snoepoogjes

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C. Leg het kruimeldeeg op een met bloem bestrooid werkblad. Snij het deeg in reepjes (tip: gebruik een pizzasnijder). 

Gebruik een scherp mesje om het ene uiteinde van het worstje eraf te snijden. Wikkel een stukje deeg als een tulband om het andere uiteinde. Snij armen en benen in het onderste deel van het worstje en wikkel ook hierrond een stukje deeg. Herhaal met de andere worstjes en leg ze op met bakpapier beklede bakplaat.

Bak 15 minuten of tot het deeg gaar en goudbruid is.

Mix Hellmann’s mayonaise en mosterd en serveer samen met de mummieworstjes. DUIVELSE DOODSHOOFD EITJES
Nodig: 6 hardgekookte eieren, 3 eetlepels Hellmann’s mayonaise, peper en zout naar smaak, eetbare zwarte kleurstof, eetbare rode kleurstof, dikke en dunne rietjes, prikstokje

Bereiding: 

Snij de eieren overlangs door en haal het eigeel eruit. Stamp het eigeel met een vork fijn en meng er wat Hellmann’s mayonaise doorheen. Begin met 2 eetlepels. Voeg nog een eetlepel mayonaise toe als je merkt dat het mengsel te droog is. Breng op smaak met peper en zout. Roer er een paar druppels zwarte eetbare kleurstof doorheen tot het mengsel een donker kleurtje heeft gekregen.

Gebruik de dikke rietjes om de gaatjes voor de ogen te maken. Gebruik een dunner rietje om de neus uit te snijden. Maak een mond met een prikstokje.

Schep het zwarte mengsel in de holte waar de dooier heeft gezeten. Vul de ogen en neus verder op langs de buitenkant. Gebruik de rode kleurstof om een druppel ‘bloed’ te tekenen aan het mondje. GUACAMOLE KERKHOF
Nodig: 3 rijpe avocados, 4 eetlepels Hellmann’s mayonaise, 3 theelepels limoensap, 3 teentjes geperste knoflook, 1/2 ui in stukjes gesneden, tortilla wraps, eetbare zwarte stift, peper en zout naar smaak, extra peper ter garnering

Bereiding:

Verwarm de oven op 180°C. Gebruik een klein mesje om kruisjes en graven uit de tortilla's te snijden. Plaats ze op een bakplaat en bak ze 10 minuten tot ze krokant zijn. Laat afkoelen. Eens afgekoeld, kan je met de eetbare stift op de graven schrijven. Tip: je kan de rest van de tortilla’s chips maken door ze in driehoekjes te snijden en op dezelfde manier te bakken.

Doe avocado, Hellmann’s mayonaise, limoensap, ui en koriander in een blender en pureer. Breng op smaak met zout en peper. Schep de guacamole in een kommetje of schaaltje. Maal een flinke hoeveelheid peper van de molen boven de guacamole. Zet de tortilla kruisjes en graven erop. Optioneel: voeg andere decoraties toe, zoals een skelet.  
Meer weten?
www.hellmanns.be
#hellmanns #hellmannshalloween


Foto's?
Hellmann's