De bekende modeontwerpster Chris Janssens, die onlangs nog een pop-up store opende in Knokke, laat opnieuw van haar horen en drukt haar stem...

De tijd om je te schamen voor je moeder is voorbij

De bekende modeontwerpster Chris Janssens, die onlangs nog een pop-up store opende in Knokke, laat opnieuw van haar horen en drukt haar stempel op de Belgische modesector. Haar jongste collectie draagt de naam ‘JOY for all seasons’ en is een eerbetoon aan haar dochters Ena Janssens (19 jaar) en Ilana Janssens (17 jaar).

De zusjes zijn ook voor het eerst de gezichten van de nieuwe Chris Janssens kledinglijn. “Deze collectie is een symbool voor de moederliefde die ik koester naar mijn kinderen”, zegt Chris Janssens, “De kledinglijn richt zich dan ook naar alle vrouwen die een ijzersterke band hebben met hun moeder en/of hun dochter. De tijd om je te schamen voor je moeder is voorbij. Moeders en dochters die dezelfde outfits dragen en uitlenen aan elkaar, zijn trendsetters.


Het concept van de moeder-dochter dressing is een die je zou kunnen associëren met ontwerpsters zoals wijlen Laura Ashley of zelfs Victoria Beckham op het moment, maar met twee opgroeiende dochters, kan de Antwerpse modeontwerpster Chris Janssens ook haar vreugde en fierheid niet onder stoelen of banken steken. “We leven in droevige tijden”, licht Janssens toe, “Iedere dag worden we geconfronteerd met terreur en aanslagen. We kunnen ons focussen op het leed in de wereld of we kunnen datgene vieren dat ons iedere dag gelukkig maakt, namelijk onze kinderen.Met ‘JOY for all seasons’ stelt Janssens haar nieuwe kledinglijn voor, die perfect aansluit op de steeds meer voorkomende moeder-dochtertrends in de mode-industrie. Met haar recentste collectie wil Janssens haar trouwe doelgroep, nl. zelfbewuste moeders en dochters, opnieuw voor zich winnen. “Het thema van deze collectie is mijn relatie met mijn dochters en de dingen die we samen doen", vertelt Chris Janssens, “Ik ben als moeder ongelooflijk trots op hen en dat is een gevoel dat ongetwijfeld heel veel vrouwen zullen herkennen. Mijn dochters hebben dan ook een belangrijke rol gespeeld in het creatieproces waarbij zij mij, bewust of onbewust, in de juiste creatieve richting duwden. En door nu ook model te staan voor mijn kledinglijn, bewijzen mijn eigenzinnige dochters dat ze eveneens volledig achter hun mama staan.


Net zoals de vorige Chris Janssens collectie, is de ‘JOY for all seasons’-lijn niet seizoensgebonden. Ook hiermee bewijst Janssens trendsetter te zijn. Over haar ontwerpen is Chris Janssens duidelijk: “Niet seizoensgebonden collecties zijn de toekomst. We kennen immers geen seizoenen meer”, luidt het, “De Belgische vrouw moet voorzien zijn op elk weerstype, elk moment van de dag!” Hiermee maakt Janssens op rebelse wijze korte metten met de modeseizoenen. “Mijn collectie bestaat uit verschillende kledingstukken die niet voor één bepaald seizoen ontworpen zijn. Het maakt dus niet uit of de zon schijnt in januari bij 17 graden of het regent in augustus, ook bij 17 graden. Eigenzinnige vrouwen bepalen voortaan de trend en kiezen zelf hoe ze zich willen kleden”, aldus de ontwerpster.De prijzen van de ‘JOY for all seasons’ collectie variëren van € 15 tot € 255 per item.Meer weten?
http://www.chrisjanssens.com/
 
#ChrisJanssens

#JOYForAllSeasons

Foto's?
Chris Janssens