Het aanbod van speelgoed is groot en dat is begrijpelijk. Speelgoed is er voor alle leeftijden en niet iedereen vindt hetzelfde leuk. Getest...

Speelgoed van het jaar

Het aanbod van speelgoed is groot en dat is begrijpelijk. Speelgoed is er voor alle leeftijden en niet iedereen vindt hetzelfde leuk. Getest op kinderen wil je helpen bij het kiezen van onder andere het juiste speelgoed voor jouw kind. De Verkiezing Speelgoed van het Jaar wil eigenlijk net hetzelfde...

De toepassing van allerlei technische nieuwe vindingen worden vaak direct in speelgoed toegepast zodat er ieder jaar veel nieuwe artikelen worden aangeboden en dat zorgt er weer voor dat het er niet gemakkelijker op wordt een artikel te kiezen.


 
Dat is een belangrijke reden om de Verkiezing Speelgoed van het Jaar te houden. Van alles moet je je bedenken als je speelgoed gaat kopen: is het geschikt voor de leeftijd? Sluit het aan bij de interesse van de persoon waarvoor het wordt gekocht? Gaat het niet gauw stuk? Is het na een keer spelen nog steeds leuk? Hoe zit het met de prijs/kwaliteitsverhouding? Punten waar ook de vakjury goed naar kijkt.


 
Ieder jaar kiest een vakjury in meerdere leeftijdscategorieën artikelen. De vakjury bestaat uit een vertegenwoordiging uit verschillende disciplines: journalisten, inkopers en speelgoed- en spellendeskundigen. Natuurlijk houden zij rekening met de criteria die al eerder zijn genoemd. De artikelen die door de vakjury worden gekozen krijgen allemaal het logo: “Genomineerd Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2017”.


Op de website vind je voor elke nominatie een uitgebreide beoordeling van de vakjury. Wat interessant bij de zoektocht naar hét perfecte kado voor binnenkort! Speelgoed wordt gekozen in de leeftijdscategorieën:
* 0 t/m 3 jaar: bekijk hier de nominaties
* 4 en 5 jaar: bekijk hier de nominaties
* 6 en 7 jaar: bekijk hier de nominaties
* 8 en 9 jaar: bekijk hier de nominaties
* 10 en 11 jaar: bekijk hier de nominaties
* 12 t/m 17 jaar: bekijk hier de nominaties
* 18 plus: bekijk hier de nominatiesAlle door de vakjury gekozen artikelen zijn vanaf medio augustus te bewonderen op deze website. Tot en met zondag 15 oktober kan iedereen in Nederland stemmen op het speelgoed van zijn of haar keuze. Stem & Win Speelgoed is het motto: dus wie gaat stemmen op zijn of haar favoriete artikel en de vraag goed oplost, maakt ook nog eens kans op mooie prijzen.Het artikel dat de meeste stemmen krijgt, is winnaar. Dat gaat als volgt:
- de stemmen uitgebracht op www.speelgoedvanhetjaar.nl bepalen voor 80% de uitslag
- de stemmen uitgebracht op de Speeldag in Hoorn (voorbije weekend) bepalen voor 20% de uitslag


Stem & Win Speelgoed is het motto: dus wie gaat stemmen op zijn of haar favoriete artikel en de vraag goed oplost, maakt ook nog eens kans op mooie prijzen. Op woensdag 8 november worden de winnaars bekend gemaakt.


Wij brachten ondertussen onze stem al uit:
- in de categorie 4 & 5 jaar kozen we voor Baby Born Sister
- in de categorie 6 & 7 jaar kozen we voor Educatieve Pratende Robot

En jij? Wat vind jij?

Meer weten?
https://www.speelgoedvanhetjaar.nl

Foto's?
Speelgoed van het Jaar