De voorbije weken stond de boterhammendoos centraal op onze blog. Dit naar aanleiding van de enquête van Libelle in verband met de lunchmome...

Nog enkele opvallende lunchbox-cijfers

De voorbije weken stond de boterhammendoos centraal op onze blog. Dit naar aanleiding van de enquête van Libelle in verband met de lunchmomenten op school én de inhoud van de boterhammendoos. Tot slot nog enkele opvallende cijfers...

De feiten:
* In meer dan de helft van de gezinnen (52%) beslist het kind samen met de ouders wat er er in de lunchbox komt. Bij 14% kiest het kind helemaal zelf wat er in de lunchbox komt.
* Het klaarmaken van de lunchbox duurt gemiddeld 8,3 minuten.
* 8 op de 10 maakt de boterhammendoos 's ochtends. 
* 76% van de ouders geeft aan dat ze een gezondere lunch zouden willen meegeven met hun kind. Waarom doen ze dat dan niet?
1 Mijn kind wil dat niet (25%)
2 Het neemt te veel tijd in beslag (12%)
3 Het is niet zo makkelijk om gezonde lunches klaar te maken (11%)
4 Ik heb te weinig inspiratie voor gezonde gerechten (11%)
* Bijna de helft van de ouders (48%) vindt dat de school nog meer zou moeten doen rond gezondheid (informeren, gezonde drankjes aanbieden, ...).
* 90% van de ouders zou het positief vinden als de school gezonde koude of warme lunches zou aanbieden.83% zou z'n kind daarvan laten eten.

* 44% zou daarvoor 1 tot 3 euro willen betalen, 36% 4 tot 5 euro, 5% 6 tot 8 euro.
* 48% vindt dat de school gratis gezonde maaltijden zou moeten aanbieden.
* 7 op de 10 ouders (68%) geven aan dat er in de school van hun kind warme maaltijden worden aangeboden. Bij 36% kosten die tussen 1 en 3 euro, bij 33% tussen 4 en 5 euro.
* Volgens 29% van de leerkrachten gebeurt het wel eens dat kinderen géén lunch bij zich hebben. Meer weten?
https://www.libelle.be

Foto's?
Libelle/Mariet Daemen