We zijn weer massaal broodjes aan het smeren. Kindjes terug naar school. Elke dag lunchtrommels klaarmaken. Wat denk je ervan om dit schoolj...

Gedaan met het ik-lust-dat-niet-verhaal

We zijn weer massaal broodjes aan het smeren. Kindjes terug naar school. Elke dag lunchtrommels klaarmaken. Wat denk je ervan om dit schooljaar extra aandacht te besteden aan de brooddoos van je kinderen? Wij zetten mama Veerle aan het werk met enkele leuke items van De Leukste Lunch.


"Ik kende 'bento' al, maar niet onder die naam. In Libelle zag ik eerder al de gepimpte eitjes en leuke broodvormen verschijnen. Nu weet ik dus ook onder welke noemer ik ze kan terugvinden", vertelt Veerle, mama van 5. 

De kinderen van Veerle gaan naar school met een Sigikid brooddoos waar een apart bakje voorzien is voor bijvoorbeeld groentjes. "Meestal hebben ze 2 à 3 boterhammetjes bij, aangevuld met een stukje komkommer, paprika of kerstomaatjes."

We stuurden Veerle een verrassingspakketje van De Leukste Lunch. Bij De Leukste Lunch vind je hippe broodtrommels , lunchtrommels met meer vakken, rugtassen om je lunch in te bewaren, lekvrije en hippe drinkbekers, drinkflessen en drinkzakken, van lunchprikkers en leuke uitstekers voor boterhammen, ham, kaas en fruit tot ligadoosjes en snackdoosjes en geweldige eivormpjes! Kortom: alles om je doodgewone lunch om te toveren tot een magisch moment. Je vindt er ook massa's tips en inspiratie voor leuke en gevarieerde lunches. 


"Het was een aangename ontdekking om ons proefpakketje uit te pakken. Vooral de visjes-eivorm en de olifantenuitsteker werden vrolijk onthaald door de kinderen. Ik vind dat de ontwerper heel veel zin voor creativiteit aan de dag gelegd heeft bij het bedenken van al die hebbedingetjes om lunches op te vrolijken. Je kan het zo gek niet bedenken, of het bestaat."


"De uitsteker voor boterhammen kan Thomas zeker en vast motiveren om al zijn boterhammetjes op te eten. Want buiten het feit dat hij een trage eter is, is hij ook een kleine eter. De dierenprikkers zijn een echte hulp om iets te eten wat Thomas niet lust: blauwe besjes, mango, ... Wij merkten écht een verschil in het ik-lust-dat-niet-verhaal! Ineens waren de bessen niet meer zo vies als gedacht en verorberde Thomas zijn portie haast met plezier."

 
"Vooraf had ik wel de bedenking dat zo'n lunch maken veel meer tijd zou kosten dan anders, wat met 5 kinderbrooddozen elke ochtend toch een heikel punt is. Maar een boterhammetje uitsteken is echt zo gebeurd." Restjes weggooien? Nee, mama en papa eten de resterende korstjes, want weggooien is jammer. De leuke prikkertjes heb je in geen tijd in een tomaat gestoken. Enkel de eivorm neemt meer tijd in beslag, omdat het warme, gekookte eitje in de vorm de tijd moet krijgen om af te koelen. En dan zou ik er nog 4 extra moeten hebben, want natuurlijk willen ze dan allemaal zo'n leuk eitje."

  "De kleine uitsteekvormpjes en het kleine sauspotje vind ik minder interessant. Omdat sausjes hier enkel gebruikt worden bij frietjes of bij apero-dipgroentjes en suiker krijgen ze sowieso nooit mee. We hebben de kleine uitstekers gebruikt om komkommer, kaasblokjes, appelpartjes, ... te pimpen. Maar dat vonden de kids niet zo'n meerwaarde. Eén van de vormpjes vonden ze ook moeilijk definieerbaar. Wij doopten het 'de ziekenwagen'.

 
"De items die het meest in de smaak vielen, zijn de brooduitsteekvorm, eivorm en dierenprikkers. Zij maken van die saaie boterham een halve safari-beleving en zo’n gaaf eitje heeft echt ‘niemand anders’! Wij gaan de items zeker nog gebruiken, maar eerder als leuke verrassing voor af-en-toe. Vooral omwille van het grote overschot dat je creëert bij de grote en kleine uitstekers. Dat kan je natuurlijk wel verwerken, maar vragen toch een doordacht menu en dat is hier niet altijd aan de orde.Meer weten?
http://deleukstelunch.nl/