Iedereen kent Haba, van het speelgoed en de meubels. Ook wij kennen Haba van de rammelaars, de stoffen bal, de knuffels, ... Toen we gevraag...

Bakken met het reuzeleuke paard Milly

Iedereen kent Haba, van het speelgoed en de meubels. Ook wij kennen Haba van de rammelaars, de stoffen bal, de knuffels, ... Toen we gevraagd werden om een leuke Haba-bakvorm uit te testen ging voor ons een nieuwe wereld open. Wauw!


Omdat kinderen al eens graag de kleine chef uithangen, introduceert Haba in zijn collectie de ‘Family Food Stars’. Vele vrolijke vormpjes zodat de kids helemaal zelf aan de slag kunnen in de keuken.

Dat Haba ook een uitgebreid assortiment keukenspullen heeft, dat wisten we niet! En wat een assortiment! Eischeider, ijsvormpjes, taartschaal, kinderhapjesprikkers, koekjesvorm, kinderrietjes, serveerplank, siliconen bakvorm, siliconen glasmerkers, spiegeleivorm, muffinvormpjes, ijsblokjesvorm en nog veel meer! 

Want zoals je misschien al weet: samen in de keuken bezig zijn, sterkt het zelfbewustzijn van het kind. En bevordert het inzicht in het gebruik en de smaak van verse ingrediënten. Kortom, een leuke familieactiviteit met achteraf een smakelijk resultaat. Heerlijk, toch?! 

Samen koken, dat vinden wij geweldig! We hebben vooral een zwak voor bakken. Minstens één keer per week halen we de mixer hier boven om lekkernijen te maken. We waren dan ook erg blij met het pakje van Haba: het reuzeleuke paard Milly bakvorm mét recept.

Het receptenboekje bevat 3 recepten: chocoladegebak, fijn notengebak en yoghurtglacée op fruitmoes. We kiezen voor het notengebak. Het boekje bevat een lijstje met succestips bij het gebruik van de siliconen vorm en de recepten zelf. 

De recepten zijn duidelijk. Eerst een lijstje met ingrediënten en dan krijg je een stap-voor-stap beschrijving voor de bereiding én versiering. De baktijd/vriestijd/baktemperatuur wordt er ook iedere keer bij vermeld. Handig! En je krijgt bij elk recept nog een handige tip.

Haba wil met deze vormen het bereiden van gebak en lekkere toetjes tot een familiegebeurtenis maken. Dat is het hier al! Als we bakken, doen we het samen. We wegen samen de ingrediënten af, vechten dan samen om de mixer te mogen vasthouden en volgen samen het recept.

En als alles klaar is, lepelen we samen de pot uit. En Milly? Die is nu klaar om de oven in te gaan. De bakvorm is trouwens erg handig: makkelijk te vullen, stevig met versterkte rand. Ideaal voor kleine, onhandige kinderhandjes.

We stoppen de cake zo'n 40 minuten in de oven. Dan laten afkoelen. Wanneer die helemaal afgekoeld is, kan je de cake er makkelijk uithalen. Voor de afwerking smelten we 250 gram witte chocolade (in het recept staat: ca. 200-250 gram). We wassen de siliconen vorm uit en gieten de gesmolten chocolade erin. Even heen en weer walsen en daarna de cake er weer in. Zo stoppen we Milly in de koelkast. In het recept staat dat je de vorm ca. 1 uur in de koelkast moet stoppen. We laten de vorm iets langer in de koelkast staan, maar bij het ontvormen bleek dat de chocolade niet helemaal hard geworden was. Niet erg, even lekker! 

En wat later proberen we het gewoon een 2de keer. Deze keer gaat het al veel beter! We gebruiken nu wat minder chocolade. 200 gram blijkt zeker voldoende te zijn, en we laten de vorm wat langer in de koelkast. De chocoladelaag is deze keer bijna perfect, op 2 schoonheidsfoutjes na. Wedden dat het de volgende keer perfect is?Je kan het gebak verder afwerken met Smarties of M&M's. Je kan het ook versieren met suikerstift of chocoladepastilles. En je moet dat helemaal niet zelf doen. De kindjes zullen staan springen voor dat werkje! Mogelijkheden zat! De meisjes en ik waren onder de indruk van de details. De hartjes op Milly's rug, de manen, de staart, ... Alles is zo mooi afgewerkt.En of de cake ook lekker was? Ab-so-luut! Het paard werd hier met huid en haar opgegeten. "Ik wil het hoofd", brulden de meisjes samen. Ze deelden het hoofd dan ook: Elien kreeg de ogen en de oren, Lore de muil. Wij zijn fan!

We zijn ook benieuwd naar de versie met pudding en ijs. Pudding, we zijn er zot van. Maar we hebben het nog nooit in een bakvorm klaargemaakt. Zou dat wel lukken? We waren benieuwd... Eerlijk gezegd, had ik er mijn twijfels bij of de pudding wel mooi uit de bakvorm ging komen. Ik dacht dat het 'als een pudding' in elkaar zou zakken. Maar nee hoor! Na een 2-tal uurtjes in de koelkast, konden we het paardje heel makkelijk uit de vorm halen. Eerst voorzichtig de randjes losmaken en dan de vorm omhoog... Alle details waren zichtbaar in de pudding: de 3 hartjes, de manen, de oogjes, ... Super schattig! De meisjes gingen aan de slag met kleurstift, hagelslag en chocolade discobolletjes.
 

Elien ging heel geconcentreerd aan de (hagel)slag. Lore, strooide een lepeltje hagelslag over het paard én eentje in haar mond, eentje over het paard, en ... Ze vonden het geweldig om het paard te versieren. En de pudding? Die smaakte daarna eens zo goed!


Nu staat enkel nog de versie met yoghurt en ijs op ons 'to-bake-lijstje'. Snel werk van maken!

Ik ging ook al eens kijken naar de andere koekjesvormen. De bloem, dino en jungleslang zien er ook echt geweldig uit! De bakvormen voor de cakepops en chocolollies, de eischeider en spiegeleivormen zetten we zeker op ons verlanglijstje. 

De adviesverkoopprijs van deze leuke bakvorm bedraagt € 22,50.


Meer weten?
https://www.haba.de/nl_BE/speelgoed/koekjesvorm-in-silicone-paard-milly/p/301147