Onder het motto 'Welkom in de grootste sportclub van Vlaanderen' staat de Week van het Bos dit jaar in het teken van de eindeloze sp...

Groter, groener, gezonder en gratis

Onder het motto 'Welkom in de grootste sportclub van Vlaanderen' staat de Week van het Bos dit jaar in het teken van de eindeloze sportmogelijkheden van het bos. Van zondag 9 tot en met zondag 16 oktober 2016 zullen in talrijke Vlaamse natuurgebieden en bossen sportieve activiteiten georganiseerd worden. Want waarom zou je in een muffe sportzaal aan je conditie werken als je dat ook vrij en blij in de natuur kan doen?

De Week van het Bos 2016 is een onderdeel van de overkoepelende campagne ‘Sport is mijn natuur’. Twee jaar lang zet het Agentschap voor Natuur en Bos zowel extern als intern in op sportbeleving en het harmonieus samengaan van sport en natuur. Daarbij wordt natuurlijk de nadruk gelegd op de vele voordelen van sporten in de natuur.

Boswachter van het Agentschap voor Natuur en Bos Bart Meuleman: "Het bos is de gedroomde sportclub: groter, groener, gezonder én gratis! Maar we hechten ook belang aan regelgeving en duurzaamheid. Want de natuur is meer dan een mooi decor. Sporters moeten de natuur ook leren appreciëren en respecteren. Want zeg nu zelf, niemand laat ook zomaar vuil achter op de tennisbaan of slaat een balletje in de cafetaria van de tennisclub."
Uit de meest recente cijfers blijkt bovendien dat arbeiders van het Agentschap voor Natuur en Bos bijna 20% van hun tijd besteden aan taken in functie van recreatie. Dat is meer dan aan eender welke andere taak. Het gaat concreet over het onderhoud en de aanleg van infrastructuur zoals infoborden, wegwijzers, picknickbanken en slagbomen om allerlei (sport)activiteiten mogelijk te maken.

En sport, dat is niet alleen iets voor atleten of diehard sportfreaks. Ook wie puur op zoek is naar plezier of ontspanning, kan de grootste sportclub van Vlaanderen het ganse jaar door ontdekken om te wandelen, fietsen, mountainbiken, joggen, vissen, paardrijden, aan yoga te doen…Het startschot van de Week van het Bos wordt dit jaar gegeven in Bosland, een groot en kindvriendelijk bosgebied op het grondgebied van de Limburgse gemeenten Hechtel-Eksel, Overpelt en de stad Lommel. Het is een paradijs voor iedereen die houdt van natuur, sport of actie. Bovendien viert Bosland dit jaar zijn tiende verjaardag. Op het programma staan zowel sportieve als recreatieve activiteiten en een competitie voor gezinnen. Een officieel verjaardagsmoment met een verrassing mag natuurlijk ook niet ontbreken. Radiozender Studio Brussel zal tijdens het openingsevent live uitzenden.Het volledige overzicht van alle activiteiten tijdens de Week van het Bos is hier terug te vinden. Bovendien kan iedereen ook de online sporttest invullen om te ontdekken welk type bossporter hij of zij is. Een sterke mier of een snelle muis? Of toch eerder een behendige bever? De Week van het Bos 2016 wordt georganiseerd door het Agentschap voor Natuur en Bos in samenwerking met BOS+.


Foto's?
Tom Linster

Meer weten?
www.weekvanhetbos.be
www.facebook.com/weekvanhetbos