Barbie viert de inzet van rolmodel atleten die grenzen hebben verlegd om meisjes aan te moedigen te blijven sporten en hun volledige potenti...

Barbie viert de inzet van rolmodel atleten

Barbie viert de inzet van rolmodel atleten die grenzen hebben verlegd om meisjes aan te moedigen te blijven sporten en hun volledige potentieel te erkennen. Dat doet het merk onder meer door rolmodel poppen te maken ter ere van negen sportvrouwen die grenzen over de hele wereld hebben verlegd. Ze werken ook samen met VOICEINSPORT om meisjes aan het sporten te houden door middel van mentorschap en introduceren een poppen-assortiment dat de favoriete sportcarrières van fans belicht.

 

Mattel, Inc. (NASDAQ: MAT) heeft gisteren aangekondigd dat het merk, ter verdere viering van het 65-jarig jubileum van Barbie, negen atleten van over de hele wereld zal eren met unieke rolmodel poppen die op hen lijken. Er verschijnt onder andere een pop van de Amerikaanse professionele tennisster en icoon Venus Williams. Het is inmiddels algemeen bekend dat meisjes die betrokken zijn bij teamsporten eerder geloven dat ze slim genoeg zijn voor hun droomcarrière, een hogere dunk hebben van hun capaciteiten en competenties, meer leiderschapsambities vertonen en meer zelfvertrouwen hebben. Met deze kennis in het achterhoofd brengt Barbie deze inspirerende verhalen die de toekomst vormgeven samen, om meisjes te laten zien dat alles mogelijk is, zolang je maar meedogenloos je passies nastreeft.  

Door middel van initiatieven zoals het Barbie Dream Gap Project zet Barbie zich in voor het creëren van een gelijk speelveld voor meisjes wereldwijd, in de sport en daarbuiten. Het doel hiervan is om de kloof tussen wat meisjes nu kunnen bereiken en hun volledige potentieel te dichten.

Gedurende mijn hele carrière ben ik altijd gedreven geweest door het idee om glazen plafonds te verbrijzelen en trouw te blijven aan mezelf. De missie van Barbie had niet beter kunnen aansluiten bij dat ethos”, zei Barbie Rolmodel en Amerikaanse professionele tennisster Venus Williams. “Ik ben vereerd om erkend te worden als een rolmodel van de sport. Ik bundel dan ook graag mijn krachten met Team Barbie om de volgende generatie jonge meisjes in staat te blijven stellen om nooit te stoppen met het geloven in hun dromen.” 


 

De negen atleten die je binnenkort in pop-vorm in huis kan halen, zijn:

 • Venus Williams (Verenigde Staten): Tennisster Christine Sinclair (Canada): Voetbalster      
 • Mary Fowler (Australië): Voetbalster
 • Estelle Mossely (Frankrijk): Boksster  
  Alexa Moreno (Mexico): Turnster 
 • Rebecca Andrade (Brazilië): Turnster
 • Susana Rodriguez (Spanje): Paratriatlon atlete  
 • Federica Pellegrini (Italië): Zwemster  
 • Ewa Swoboda (Polen): Atletieksprintster            


Door atleten die barrières voor vrouwen in de sport hebben doorbroken op een voetstuk te zetten, hoopt Barbie de stemmen van vrouwen in de sport te versterken. Zo kunnen hun prestaties op en naast het veld op waarde herdacht worden.  


Om meisjes aan te moedigen om te blijven sporten, breidt Barbie haar samenwerking uit met VOICEINSPORT, een wereldwijd digitaal platform dat meisjes en vrouwen in de sport verbindt en inspireert door middel van mentorschap, educatieve inhoud en deskundige diensten. Zij doen dit om de volgende generatie vrouwelijke leiders in de sport te ondersteunen en hun succes aan te jagen. In het kader van deze samenwerking zullen Barbie en VOICEINSPORT inspirerende virtuele mentorsessies organiseren met Barbie rolmodellen op het VOICEINSPORT-platform, ontworpen om meisjes aan te moedigen hun interesse in sport na te streven. De sessies zijn gratis bij te wonen en gaan door tot in 2025. Sportende meisjes van 12 en ouder kunnen zich aanmelden via https://voiceinsport.com/barbie om aan de gratis educatieve mentorsessies met Barbie rolmodellen deel te nemen. 

 
Het merk Barbie blijft het hele jaar door zijn 65-jarig jubileum herdenken. Er komen meer nieuwe feestelijke aanbiedingen, waaronder: 

 • de line-up van de Barbie Sport poppen 2024 bestaat uit een basketbalster, boksster, tennisster en volleybalster met sportuniformen en uitrusting.
 • het Voetbal poppen-assortiment van 2024 bestaat uit vier voetbalsters in verschillende uniformen, inclusief een voetbal, noppen en hoge sokken.
 • de Turn-speelset bestaat uit een turnster met een paars turnpakje en meer dan 10 accessoires, waaronder een evenwichtsbalk, een opwarmmat, een medaille en een sporttas. 
 • Amazon heeft een merkwinkel Barbie 65th Brand Shop opgezet, waarin producten met een Barbie-thema verkrijgbaar zijn, waaronder speelgoed en kleding.
 • Mattel Creations lanceert een capsulecollectie, geïnspireerd op de iconische looks door de afgelopen decennia heen (vanaf 1959). 
 • nieuwe Barbie samenwerkingen met meer dan 12 merkpartners op het gebied van mode, eten, beauty, accessoires en uitgeverijen.