Een eigen successtrip, dé jongensdroom van Merho werd werkelijkheid met de Kiekeboes. Met meer dan 30 miljoen verkochte albums groeide de st...

Seizoensfinale! – Het allerlaatste album

Een eigen successtrip, dé jongensdroom van Merho werd werkelijkheid met de Kiekeboes. Met meer dan 30 miljoen verkochte albums groeide de stripreeks uit tot de populairste in Vlaanderen. Hiervoor zette de auteur zich meer dan 45 jaar lang met hart en ziel in. "Hard werk, want artwork is hard work", aldus Merho.

 

Met zijn 75ste verjaardag in het vooruitzicht, voelt Merho dat het tijd is voor verandering. Na rijp beraad heeft de auteur besloten om zijn stripcarrière af te sluiten met een spetterend laatste album: Seizoensfinale. De cirkel is rond. Van De Wollebollen tot Seizoensfinale. 164 albums in 46 jaar. 7220 pagina’s strip: “Betekent dit nu dat er een punt gezet wordt achter de Kiekeboes? Eerder een vraagteken. De titel Seizoensfinale staat voor iets dat afgerond is, maar niet noodzakelijk voor een definitief einde. Komen de Kiekeboes nog terug? Wie weet, misschien wel. Mysterieus? Ik hou het graag spannend. Eindigen met een cliffhanger is nu eenmaal mijn vak.

Of Merho er dan helemaal mee stopt? “Met strips maken wel. Maar ik blijf een verhalenverteller. Er spoken nog wat ideeën door mijn hoofd voor schrijfprojecten. Dingen waar ik nooit aan toekwam omdat ik decennialang op een charmante wijze gegijzeld werd door de Kiekeboes. Dingen die ik helemaal alleen kan doen, zonder te moeten coördineren en controleren. En vooral zonder druk.

De uitgeverij neemt in oktober – wanneer Merho 75 jaar wordt – afscheid met een feestelijk eerbetoon.