ZOO Antwerpen bestaat 180 jaar en viert een hele zomer lang met gratis ZOOvertellingen. Nog tot en met 31 augustus verrassen zeven tot de ve...

De ZOO verjaart!

ZOO Antwerpen bestaat 180 jaar en viert een hele zomer lang met gratis ZOOvertellingen. Nog tot en met 31 augustus verrassen zeven tot de verbeelding sprekende personages de bezoekers met unieke verhalen over de dierentuin en haar rijke geschiedenis.

De ZOOvertellingen zijn een speciaal cadeau voor onze bezoekers”, zegt commercieel directeur Anja Stas. “Op zeven locaties leren zeven verrassende vertellers je de ZOO in verhalen van zeven minuten nog beter kennen.” Antoinette Exotique, okapi-expert Pat en Renaat, de cijferfanaat, zijn maar een paar van de personages die deze zomer in de dierentuin opduiken. De ZOOvertellingen vinden elke dag van de zomervakantie plaats en zijn inbegrepen in een ZOO-bezoek.


De bontgekleurde bewoners van ZOO Antwerpen krijgen tijdens de zomermaanden het gezelschap van zeven al even bonte vertellers. Via korte verhaaltjes, gespeeld door professionele acteurs, geven de uiteenlopende personages twaalf keer per dag een blik achter de schermen van het leven in de dierentuin. Zo neemt de elegante Antoinette Exotique de bezoekers mee naar de begindagen van de zoölogie en vertelt okapi-expert Pat alles over zijn liefde voor de mysterieuze dieren. En Renaat, de cijferfanaat? Die krijgt alle dieren van de ZOO maar niet geteld. “Er komen heel wat interessante onderwerpen aan bod”, zegt commercieel directeur Anja Stas. “Van ons wetenschappelijk onderzoek, conservatieprojecten, kunst, geschiedenis, de tuin en natuurlijk ook de dieren. Met de boeiende maar toegankelijke verhalen willen we onze bezoekers een unieke ervaring bieden waarbij ze niet alleen de dieren bewonderen, maar ook andere facetten van de ZOO leren kennen”. Bezoekers ontmoeten de vertellers in juli en augustus op één van de zeven aangeduide locaties in het park. Ook op de speciale editie van het parkplan (dat je gratis mee kan nemen aan de ingang van de ZOO) staan alle locaties met een boeksymbooltje aangeduid. Speciaal voor de 180ste verjaardag werd ook de zoektocht in een nieuw jasje gestoken. Ambitieuze speurneuzen vinden de verjaardageditie aan de ingang van de ZOO. De zeven ZOO-vertellers geven tijdens hun verhaal de juiste tips en antwoorden prijs. Met het juiste codewoord krijgen alle kinderen een kleine verrassing in de shop aan het Flamingoplein.

ZOO Antwerpen werkte voor de ZOOvertellingen opnieuw samen met theatermaker Luc Stevens. Na de bekroonde musical ‘ZOO of Life’ (2018) en de belevingsrondleiding voor de 125ste verjaardag van de Koningin Elisabethzaal (2022) zetten ze met de ZOOvertellingen een compleet nieuw concept op poten. “Inschrijven is niet nodig en je kan gewoon aansluiten wanneer je de locatie van een verteller tegenkomt. Het enige wat je moet doen is gaan zitten en genieten! Hierdoor zijn de ZOOvertellingen een leuke en makkelijke manier om een voorstelling te beleven.” De vertellingen worden twaalf keer per dag gespeeld tijdens de openingsuren van de ZOO. 


Praktisch
•    ZOOvertellingen, elke dag van 1 juli tot en met 31 augustus
•    7 locaties, 7 vertellers, 7 minuten, 12 keer per dag.
•    Gratis voor abonnees en inbegrepen in een dagticket
•    Vrij te volgen, reserveren is niet nodig
•    Vanaf 10 jaar

 

 

Meer weten?

www.zoovertellingen.be