Er is weer heel wat nieuws in stripland. Kijk snel mee naar de nieuwste strips: ontdek, verslind én bewonder.  

Nieuws uit stripland

Er is weer heel wat nieuws in stripland. Kijk snel mee naar de nieuwste strips: ontdek, verslind én bewonder.

 

De Robbedoesvrienden, 1 Een Robbedoesvriend is moedig en eerlijk
September 1943. Als Flup zoals elke week zijn geliefkoosde stripmagazine Robbedoes bij de krantenkiosk wil kopen, hoort hij van de krantenverkoper dat het blad gecensureerd werd door de Duitse bezetter en dus niet meer mag verschijnen. Ontgoocheld keert Flup terug naar huis. Maar niet voor lang, want een lid van de club van de Robbedoesvrienden blijft niet bij de pakken zitten. Hij trommelt de andere clubleden op en samen zullen ze actie ondernemen. Vijftien maanden later staat een man diep bedroefd aan het graf van twee jongeren. Ze stierven als martelaren voor de vrijheid. Die man is hoofdredacteur Jean Doisy. De trilogie De Robbedoesvrienden vertelt het tot nu toe vrij onbekende, maar zeer pakkende verhaal over jongeren die, geïnspireerd door hun geliefkoosde weekblad Robbedoes, tijdens de Tweede Wereldoorlog de kant van het verzet kozen.

Suske en Wiske, 367 De harteloze Hein

Op een niet zo mooie dag vindt Suske een paar keer na elkaar bijna de dood. Eerst doet men het af als pech maar als hij die avond thuis wordt opgewacht door magere Hein beseft hij dat er meer aan de hand is. Hein zegt dat de dagen van Suske geteld zijn. Zijn naam staat in het dodenboek en dus moet hij mee naar het hiernamaals. Maar vreemd genoeg slaagt Hein er niet in Suske te laten overlijden. Er is iets dat zijn magie in de weg zit. Voor Suske zit er niets anders op dan als levende ziel naar het hiernamaals te reizen om ter plaatse te zien wat er aan de hand is. Maar dat is niet zonder gevaar. En bovendien beseffen ze niet dat als ze de fout vinden er iemand in de plaats van Suske moet sterven. En dat blijkt een heel dierbare vriend te zijn.  

 


 

de Kiekeboes, De wereld rond met de Kiekeboes 6

Naar ondertussen goede jaarlijkse gewoonte verschijnt een dubbelalbum van de Kiekeboes. De wereld rond met de Kiekeboes bevat naast een reisdossier ook de albums: De onthoofde sfinx (4) en Doorgestoken kaart (62).  

 


 

De buurtpolitie, 20 Het dinobot
Stafke heeft een hondenschool opgericht. Hij neemt dat heel ernstig want de honden krijgen ook wiskunde en geschiedenis. Ze mogen zelfs op klasuitstap naar het Natuurhistorisch Museum. Dat had Stafke misschien beter niet gedaan, want Fifi heeft er de gigantische dinosaurusskeletten ontdekt en droomt 's nachts van een smakelijk dinobot. Samen met Loebas keert hij 's nachts terug naar het museum om zo'n bot te bemachtigen. Intussen zijn de beruchte gangsters Kozlov en Zika vrijgelaten met een enkelband. De commissaris draagt Indy op om die twee goed in de gaten te houden.

 Vertonghen & co, 39 Porei gaat met vakantie
Inspecteur Porei is overspannen. Hij kan zijn werk niet loslaten. Zijn vrienden komen tot het besluit dat hij een burn-out heeft en toe is aan een lange vakantie. Oma Boma heeft de oplossing: een gratis verblijf in een resort, dat eigendom is van haar zoon, meneer Boma. Mark zal de overspannen inspecteur vergezellen en later zullen Oma Boma, Bieke en Paulien hen nareizen. Zo gezegd zo gedaan, maar eenmaal op de vakantiebestemming gaat het van kwaad tot erger met de inspecteur. Hij ziet overal misdaad en vindt alles verdacht. Mark wordt er gek van. Maar in het hotel van meneer Boma gebeuren dingen die het daglicht niet mogen zien…

 Bollie & Billie, 40 Billie komt er altijd onderuit
Bollie is een vrolijke, speelse kleine jongen die de zaken slim aanpakt! Billie is de hond in de strip, maar uiteraard niet zomaar een hond... Deze uitgekookte cocker met een gouden hart is schattig, hilarisch en doet er alles aan om niet in bad te moeten gaan. Partners in crime Bollie en Billie brengen bovenal een verhaal van oprechte vriendschap, grappige onzin en fantastische avonturen!Dokus, 27 Genoeg gelachen!
Het is weer het begin van een nieuw schooljaar! Een ware tragedie voor de ongelukkige Dokus. Maar wie ‘nieuw schooljaar’ zegt, zegt ook ‘nieuwe leerlingen’! De klas van meneer Peeters verwelkomt Jojo, een dief die verdwaald raakte tijdens het graven van de tunnel die hem naar de vrijheid moest leiden. Zo zie je maar weer dat het belangrijk is om de windstreken goed in te studeren… want Peeters is een zeer lastige cipier. Gelukkig voor Jojo neemt de peetvader van de domoren in de gevangenis die de Sint-Hilariusschool is hem onder zijn hoede!
Meer weten?

https://www.standaarduitgeverij.be