De volledig vernieuwde hoofdexpo van Technopolis is sinds kort weer een aantal opstellingen rijker. Het beloven instant klassiekers te worde...

Tandje hoger tijdens de krokusvakantie

De volledig vernieuwde hoofdexpo van Technopolis is sinds kort weer een aantal opstellingen rijker. Het beloven instant klassiekers te worden, net zoals de bekende fiets op de kabel en het spijkerbed. Om de baseline van Technopolis, “Alles start met WOW”, helemaal eer aan te doen, worden bezoekers tijdens de krokusvakantie elke dag vlak voor sluitingstijd op een groot slotexperiment getrakteerd.


Tijdens schoolvakanties schakelt Technopolis steevast nog een tandje hoger. Bezoekers worden keer op keer verwend met workshops (op reservatie), twee verschillende demo’s en een spectaculaire show die gegarandeerd nog lang nazindert.

Maar dat is nog lang niet alles. Er werden nóg een reeks nieuwe interactieve opstellingen aan de reeds vernieuwde hoofdexpo van Technopolis toegevoegd. Speciaal aan deze opstellingen is dat ze een héél hoge WOWfactor hebben...

 


Aan een omgekeerde jojo (een gigantisch wiel van Maxwell) hangen, “opstijgen” door op een stofzuigerlift te gaan zitten of met een blazer een bal in een doel droppen: de nieuwste opstellingen in Technopolis zijn een belevenis op zich. Wie ze uitprobeert, vergeet ongetwijfeld niet snel wat Maxwells wiel is, wat luchtdruk kan doen of wat het Coandă-effect is.

 


 
Een opstelling die al even populair belooft te worden als de bekende fiets op de kabel is de fiets met vierkante wielen. Deze leert bezoekers dat fietsen met vierkante wielen écht mogelijk is, zolang de weg de vorm van een omgekeerde kettinglijn heeft.
Maar het belangrijkste van al is onze bezoekers leren dat wetenschap leuk en eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is. Wanneer ze aan onze omgekeerde jojo hangen te bengelen, dan hoop ik dat ze ineens beseffen “WOW, ook dat is wetenschap!”.

 Dat spoort hen hopelijk aan om nog meer over wetenschap te ontdekken. Ver moeten ze niet zoeken: ze hoeven Technopolis maar op sociale media te volgen en de kans is groot dat ze ons nog tegenkomen op een event. Met een beetje geluk kunnen we hen zo inspireren om later voor een STEM-opleiding te kiezen en van STEM hun beroep te maken.

"Wie aan Technopolis denkt, denkt automatisch nog aan goeie oude klassiekers zoals de bekende fiets op een kabel, het spijkerbed of de grote vliegsimulator, die hun plekje mochten behouden. De nieuwste opstellingen in Technopolis, waaronder ook de dierenrace, sjaaltjesdans, tornado..., blijken minstens even populair te zijn. Het zijn nu al klassiekers in wording", vertelt
Ester Blockx, Marketing & Sales Director Technopolis.

 

 

Van fysica tot chemie, biologie, aardrijkskunde, wiskunde, ruimte, techniek en technologie: bij de vernieuwing van de hoofdexpo van Technopolis werd erop gelet om de meest uiteenlopende fenomenen van de wetenschap tot leven te wekken.
 
Dat maakt de hoofdexpo ideaal voor nieuwsgierige kinderen, want ze vinden er het antwoord op zowat al hun vragen (ook de meest bizarre). Wetenschappelijke voorkennis hoeven bezoekers niet te hebben, want meer dan een simpele druk op de knop, een draai aan een wiel, een spurt of een dans… is er niet nodig om met de interactieve opstellingen aan de slag te gaan.

 


 
Wie meer wil weten over de opstellingen of de wetenschap erachter, kan via QR-codes of interactieve schermen in de hoofdexpo meer te weten komen. Zowel de opstellingen als de uitleg en de video’s zijn zodanig ontworpen dat wetenschap voor iederéén vanaf 8 jaar logisch wordt. Vandaar ook de campagneslogan ‘Technopolis… en alles wordt logisch’.

Als je kinderen en jongeren WOW kan doen roepen, dan is de kans groot dat ze nog meer over wetenschap willen ontdekken. Alles start met WOW: met die filosofie in het achterhoofd doet Technopolis er tijdens de krokusvakantie graag nóg een schepje bovenop.
 
Alsof een volledig vernieuwde hoofdexpo, een spectaculaire showvoorstelling en live demonstraties in de tentoonstellingsruimte nog niet genoeg zijn, wordt tijdens de krokusvakantie elke dag om 17u30 een groot slotexperiment gegeven: kwestie van de dag ook met WOW te eindigen. Wat hebben een ballon, methaangas en raketten met elkaar te maken? Meer verklappen we nog niet. Maar we garandeer je: het antwoord wil je niet alleen horen, maar ook zien!

 Technopolis is tijdens de krokusvakantie elke dag open van 9u30 tot 18u. Tickets zijn verkrijgbaar via www.technopolis.be. Inbegrepen in het ticket: toegang tot alle expo’s, deelname workshops (op reservatie), demo’s, show, het slotexperiment en parking. Een bezoek aan Technopolis is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. De hoofdexpo is afgestemd op kinderen vanaf 8 jaar.

 


Meer weten?

www.technopolis.be