Er zijn talloze ouderschapsboeken die je vertellen hoe je je kind moet opvoeden. Maar wat gebeurt er na hun achttiende verjaardag? Relaties ...

Als ze maar gelukkig zijn!

Er zijn talloze ouderschapsboeken die je vertellen hoe je je kind moet opvoeden. Maar wat gebeurt er na hun achttiende verjaardag? Relaties met volwassen kinderen worden zelden besproken, terwijl het net zo’n uitdaging is als het opvoeden van een kleuter of puber.

 

Hoe kun je conflicten vermijden wanneer je volwassen kind weer bij je komt wonen? Wat als je het niet goed kan vinden met de partner van je kind? Heb je gemengde gevoelens bij het zorgen voor je kleinkinderen? Wat als je volwassen kinderen niet met elkaar overweg kunnen?

Als ze maar gelukkig zijn laat, aan de hand van persoonlijke ervaringen van ouders en advies van vooraanstaande experts, zien hoe je dit soort dilemma’s aan kunt pakken en hoe je een hechte band met je volwassen kind kunt ontwikkelen. Het boek verschijnt op 21 februari.

Wat een leerzaam boek! Celia Dodd loodst ouders van volwassen kinderen soepel langs do’s en dont’s. Zij zullen zich zelf tijdens het lezen op veel momenten herkennen en volop nieuwe inzichten krijgen.’ -  Josha Zwaan schreef het voorwoord voor Als ze maar gelukkig zijn en is docent, coach en auteur van Parnassia

Samenwonen met je volwassen kind steeds gewoner.’ Een vandaag

Jongeren blijven steeds langer thuis wonen.’ Nederlands Jeugdinstituut

'Ouders hebben het niet makkelijk met hun volwassen kinderen.' Psychologie Magazine

Celia Dodd is een journalist en auteur die regelmatig over relaties, gezinsleven en gezondheid schreef voor onder andere The Times en The Independent. Celia heeft twee zonen en een dochter van in de dertig en vier kleinkinderen. Haar kinderen gingen als twintiger allemaal het huis in en uit, maar haar nest in Londen is eindelijk leeg - afgezien van haar man, een moleculair bioloog.


Meer weten?

https://www.lannoo.be