Klaar om de Sint een handje te helpen? We zetten de zaligste sintboeken op een rijtje.

De zaligste sintboeken

Klaar om de Sint een handje te helpen? We zetten de zaligste sintboeken op een rijtje.


Ik help... de Sint
(Jonas Boets, met illustraties van Annelies Vandenbosch)
Sinterklaas wordt een dagje ouder en kan wel wat hulp gebruiken. Veeg wat roet op je snoet en klim mee op de daken. Schud met het boek boven je hoofd om de zak met brieven leeg te maken. Oh nee, een van de pieten laat de pakjes vallen. Hou je handen onder het boek om ze op te vangen. Als beloning krijg je een echt Pietendiploma.

Kiekeboe! Sinterklaas
Met dit flapjesboek bereiden de allerkleinsten de komst van Sinterklaas voor. Op de laatste pagina is een spiegeltje achter de flap verborgen. 

 Dag Sinterklaas: stickerboek
Dit stickerboek is speciaal ontwikkeld voor de kleintjes. Het bevat meer dan 100 grote stickers die makkelijk te hanteren zijn. Met leuke sinterklaastekeningen! 

 Schilderstudio Sinterklaas
In dit kleurboek vind je een gratis penseel en op elke pagina 4 kleuren waterverf. Doop het penseel in een beetje water, ga over de kleuren van het verfpalet en schilderen maar! De tekeningen zijn uitscheurbaar zodat je ze kan ophangen of aan Sinterklaas kan geven.

 Kleuren met water Sinterklaas

Met dit magische kleurblok kan je kind helemaal toeleven naar de komst van Sinterklaas! Vul de pen met water en ga ermee over de kleurplaten. Er gebeurt iets magisch: de kleuren en de verborgen elementen uit de tekening komen tevoorschijn! Zo kun je alle vraagjes beantwoorden. Is het water opgedroogd? Dan begin je gewoon opnieuw! Ideaal voor kleuters om te leren kleuren, zonder kans op vlekken.

 


 
SuperSint
(Maranke Rinck, met illustraties van Martijn van der Linden)
Sinterklaas was eeuwenlang een held voor jongens en meisjes, arme mensen, vissers en zeelieden. En nu voor alle kinderen die graag zijn verjaardag vieren! Een fijn prentenboek met humor verteld en getekend door Zilveren Griffel- en Gouden Penseel-winnaars Maranke Rinck en Martijn van der Linden.

 kom van dat dak!
(Rindert Kromhout en Silvie Buenen)
Herkenbaar en aansprekend verhaal over Sinterklaas op AVI M3, speciaal voor kinderen die net leren lezen. Niek en Klaas zijn de neven van de Sint en willen graag helpen. Maar Sint ziet dat niet zitten. Zouden Moo en Piet dan wel kunnen helpen? Maar waar is Moo eigenlijk? Door de korte woorden en eenvoudige zinnen kunnen beginnende lezers meteen leeskilometers maken.

 
Meer weten?

https://www.standaarduitgeverij.be/