Koning Schaak van Megableu neemt je mee op een sprookjesavontuur en laat zelfs de allerkleinste op een eenvoudige manier kennismaken met de ...

Het verhaal van Koning Schaak

Koning Schaak van Megableu neemt je mee op een sprookjesavontuur en laat zelfs de allerkleinste op een eenvoudige manier kennismaken met de wondere wereld van schaken. Dit avontuur is de Nederlandse vakjury ook niet onopgemerkt gebleven en daarom is Het verhaal van Koning Schaak verkozen tot Speelgoed van het Jaar 2022 bij onze Noorderburen! 

 

De makers van Koning Schaak probeerden 12 jaar geleden een kind te leren schaken door alle zetten uit te leggen. Het kind werd nieuwsgierig en vroeg ‘Waarom?’ Om dit beter uit te leggen is er een leuk sprookje geschreven over Koning Trippel. De dwaze Koning Trippel leeft in een kussenkasteel en is bang is voor alles! Bijen, bomen, stinkkaas en zelfs zijn eigen knieën. Als hij beweegt, trilt zijn hand, kraakt zijn been en zet hij per beurt één bang stapje. Door deze uitleg vragen kinderen niet meer waarom Koning Trippel maar een stapje kan zetten, ze pakken hem op en verplaatsen hem één stapje per beurt.

 


 
Door dit leuke sprookje worden de regels van het schaken eenvoudig uitgelegd. Elk schaakstuk heeft een geïllustreerd verhaal over hoe dat stuk graag beweegt. Om deze sprookjes tot leven te brengen, hebben de makers gewone schaakstukken met een handigheidje gemaakt. In elk schaakstuk kan een eigen sprookjesfiguur geplaatst worden. Op die manier kunnen kinderen de sprookjes visueel met het schaakbord verbinden en begrijpen hoe de stukken bewegen. Nadat de kinderen naar de sprookjes hebben geluisterd, kunnen ze volledige schaakpartijen spelen.

 

 
Het verhaal van Koning Schaak bevat een speelbord met 2 speelzijden: één sprookjesachtige schaakzijde met de sprookjesfiguren en een gewone schaakzijde voor een normaal schaakspel. Inhoud: 32 personages; 1 verhalenboek met schaakinstructies, 30 minigame-fiches, 2-in-1 schaakbord, 2 opbergzakken voor schaakstukken en spelregels.

 Meer weten?

https://www.megableu.com/be/nl/