Leuk voor kleine én grote professoren? Dan heb je het al snel over Speelgoed van het Jaar in Nederland, Mijn Interactieve Video Microscoop u...

Welkom in de wereld van virussen en cellen

Leuk voor kleine én grote professoren? Dan heb je het al snel over Speelgoed van het Jaar in Nederland, Mijn Interactieve Video Microscoop uit de koker van VTech. Deze slimme microscoop valt in de smaak bij wijsneuzen van 7 tot 99. Logisch, want turen naar de grootste geheimen van het aardse leven was nog nooit zo indrukwekkend. Het moet gek lopen wil deze leerzame gadget niet de hit van het jaar worden.

 

Mijn Interactieve Video Microscoop is een serieuze microscoop. Dankzij het volwassen kleurenscherm dat tot wel 200 vergroot opent zich een kleurrijke, kleine wereld vol geheimen. Een wereld van planten, dieren, insecten, huid, haar, bacteriën en zelfs virussen. Ineens zit je er met je neus bovenop, verbaas je je over vormen, kleuren, aantallen en nog veel meer.

 
De negen bijgeleverde dubbelzijdige Smart Slides herbergen een schat aan informatie en weetjes en zijn goed voor meer dan 240 informatieve video’s en afbeeldingen. Zodra zo’n slide onder de lens van de microscoop wordt geschoven zie je de afbeeldingen live en starten informatieve video’s die door de BBC zijn gemaakt en speciaal voor ons werden vertaald. Leuk is dat je ook eigen voorwerpen onder de lens kunt leggen (er zijn twee lege Smart Slides inclusief). Iets dat je vindt in het bos, de tuin of op het strand misschien? Je kunt er zelf foto’s van maken en deze opslaan, wel honderd. Ben je fanatiek en stapelt het materiaal zich op, dan is het geheugen makkelijk uit te breiden met een microSD-kaart. 

 


Onderzoek is serious business, maar niet het enige waar Mijn Interactieve Video Microscoop zich voor leent. Leerzame spelletjes speel je er net zo goed mee. Wat te denken van een quiz, leerzame weetjes of het spel waarbij cellen het opnemen tegen virussen? Of waar je schimmel verwijdert en cellen geneest? Het kan bijna niet anders… hier wordt de basis gelegd van toekomstige knappe koppen die de wereld gaan redden!

 


 

De adviesverkoopprijs bedraagt € 95,00. 

 

Meer weten?
www.vtechnl.com

www.speelgoedvanhetjaar.nl