Barbie® introduceert de nieuwe dr. Jane Goodall en gecertificeerde CarbonNeutral®Eco-Leadership Team-poppen. Het jongste, duurzame Mattel-pr...

The Future of Pink is Green®

Barbie® introduceert de nieuwe dr. Jane Goodall en gecertificeerde CarbonNeutral®Eco-Leadership Team-poppen. Het jongste, duurzame Mattel-productassortiment ligt in lijn met de doelstelling om tegen 2030 100% gerecycleerde, recycleerbare of biobased plastic materialen te gebruiken in alle producten en verpakkingsmaterialen.


Mattel, Inc. kondigde aan dat het Barbie-merk, samen met het Jane Goodall Institute een dr. Jane Goodall Inspiring Women-pop op de markt brengt, evenals een 2022 Barbie Career of The Year Eco-Leadership Team, waaronder een duurzaamheidsdirecteur, een conserveringswetenschapper, een ingenieur hernieuwbare energie en een milieu-activiste. De Inspiring Women-pop en de set carrièrepoppen zijn gecertificeerd koolstofneutraal1 en vervaardigd uit gerecycleerd ‘ocean-bound’ plastic2. Sinds kort zijn ze verkrijgbaar in de winkels. 

 


 
We zijn trots onze eerste duurzame Barbie Inspiring Women and Career of the Year Eco-Leadership team-poppen te kunnen voorstellen, die ons gezamenlijk engagement om een meer duurzame toekomst te creëren verder benadrukken,” aldus Lisa McKnight, Executive Vice President en Global Head of Barbie and Dolls, Mattel. “Kinderen hebben meer rolmodellen zoals dr. Jane Goodall nodig, omdat zich inbeelden dat alles mogelijk is, nog maar het begin is - het inzien maakt alle verschil. We hopen dat deze collectie en eerbetoon aan een grensverleggende pionier voor vrouwen in de wetenschappen en milieubehoud, kinderen ertoe zal aanzetten om meer te weten te komen over ecologische carrières, hoe ze de planeet kunnen beschermen en om duurzame verhalen tot leven te brengen door middel van poppenspel."

Met trots plaatst Barbie de gerenommeerde ethologe en natuurvoorvechtser, dr. Jane Goodall, DBE, stichtster van het Jane Goodall Institute en VN-vredesgezante op de voorgrond, om haar grensverleggend onderzoek en heldhaftige verwezenlijkingen als filantrope, wetenschapster en activiste te benadrukken. De lancering valt ook samen met de 62ste verjaardag van de eerste reis die dr. Jane Goodall maakte naar het woud van Gombe National Park in Tanzania.
 
De reeks Inspiring Women vormt een eerbetoon aan moedige vrouwen die risico’s namen, regels veranderden en de weg vrijmaakten voor de volgende generaties om grootser dan ooit te durven dromen. Naast dr. Jane Goodall omvat de lijst ook andere ongelofelijke heldinnen van hun tijd, waaronder Ida B. Wells, dr. Maya Angelou, Billie Jean King en Eleanor Roosevelt.
 
Heel mijn carrière wilde ik kinderen inspireren om nieuwsgierig te zijn en om de wereld rondom hen te verkennen, net zoals ik dat zelf deed toen ik 62 jaar geleden voor het eerst naar Tanzania trok. Ik ben enthousiast dat ik met Barbie kan samenwerken en jonge kinderen kan aanmoedigen om van hun omgeving te leren en hen te leren dat zij het verschil kunnen maken,” aldus dr. Jane Goodall. “Met deze samenwerking hoop ik de volgende generatie ecologische leiders te kunnen inspireren om onze planeet samen met mij te beschermen. Ik wil hen eraan herinneren dat ze alles kunnen worden, om het even waar - in het veld, in het labo en aan tafel.

 In samenwerking met het Jane Goodall Institute, lanceert Barbie ook het 2022 Career of the Year Eco-Leadership Team, waarin er vier rollen getoond worden die de aarde beschermen en duurzaamheid op tal van verschillende manieren promoten. Deze set werd ontworpen om kinderen aan te moedigen om hun eigen duurzaamheidsverhalen uit te beelden en om meer te leren over carrières waarmee ze misschien niet vertrouwd zijn, zoals een duurzaamheidsdirecteur, een conserveringswetenschapper, een ingenieur hernieuwbare energie en een milieu-activiste.

 Barbie wil de historische verwezenlijkingen van dr. Jane Goodall als leider in haar vakgebied in de schijnwerpers plaatsen en gaat bijgevolg een wereldwijd partnerschap aan met het Jane Goodall Institute. Via het wereldwijde Roots & Shoots-jeugdprogramma van het Jane Goodall Institute, wil Barbie kinderen, ongeacht hun leeftijd, nieuwsgierig maken naar alles wat het milieu aangaat, en hen leren wat hun impact is op de maatschappij en het milieu. In samenwerking met Roots & Shoots werkte Barbie een wereldwijde uitdaging uit, #NaturallyCuriousJane, om kinderen aan te moedigen kleine stappen te ontdekken die grote veranderingen teweeg kunnen brengen, met inbegrip van het bijhouden van een natuurobservatiedagboek, een gemeenschapsoverzicht en het uitbreiden van plaatselijke groene ruimtes. Er komt ook een speciale episode over dr. Jane Goodall in de Barbie You Can Be Anything-reeks op het YouTube-kanaal van Barbie.