Klein broertje Sem mocht voor Getest op kinderen het spelboek "Wat als jij Roodkapje was?” uittesten. Al gauw bleken ook grote broers R...

Wat als... Roodkapje de koekjes zelf opeet?

Klein broertje Sem mocht voor Getest op kinderen het spelboek "Wat als jij Roodkapje was?” uittesten. Al gauw bleken ook grote broers Rens en Lander geïnteresseerd. 


"Het boek is aanbevolen voor vier tot zes jarigen. Onze vijfjarige Sem is dus ideaal testpubliek. Maar zijn broers van 7 en 9 waren toch ook heel benieuwd hoe dit in elkaar zat", vertelt mama Maider.
 

"Een spelboek? Wat is dat? Eigenlijk komt het er op neer dat jij de touwtjes in handen hebt en bepaalt wat er gebeurt. We kennen allemaal het klassieke sprookje van Roodkapje. Maar wat zou er gebeuren als Roodkapje alle koekjes zelf op eet in plaats van ze naar grootmoeder te brengen? Of wat zou er gebeuren als Roodkapje geen gewone bloemetjes wil plukken  maar waterlelies? Via dit boek kom je dat te weten. Het boek bevat kleurrijke bladvullende tekeningen waar vanalles op te ontdekken valt."

 


"Op elke pagina krijg je steeds twee symbolen en een keuzemogelijkheid. Je leest beide voor en het kind kiest hoe het verhaal evolueert. Op de rechterpagina zie je flapjes met alle symbooltjes die je dan naar je keuze leiden."
 

"Dit maakt het verhaal verrassend en variërend in lengte. Bij bepaalde keuzes is het verhaal snel uit, sommige versies duren langer. Zo heb je uiteindelijk 22 verschillende verhalen die verteld kunnen worden in één boek."

 
"Sem, maar ook de broers, werden onmiddellijk aangetrokken door het concept. Hij vond het super leuk om zelf het verloop van het verhaal te bepalen en Roodkapje grappige dingen te laten doen of zeggen. Het boek nodigde hem uit om het echt vast te nemen en na de eerste versie onmiddellijk opnieuw te lezen en een heel ander verhaal te maken. Het wordt dan ook niet snel saai."

 "Wij zijn alvast fan van het boek door de mooie tekeningen maar ook vooral door het concept.
Super leuk boek voor kinderen die graag fantasie gebruiken en zich wel eens afvragen: Wat als…?
"

 

Het boek is te koop voor € 15,99 in de boekhandel.

 

 

Meer weten?

https://www.standaarduitgeverij.be/boek/wat-als-jij-roodkapje-was-9789002275937/?mc_cid=ab121780ab&mc_eid=72cd0ea510