We kregen van Standaard Uitgeverij 3 strips om door onze proefkonijntjes te laten uittesten #publiciteit. Deze keer waren het Laura en Alex ...

Een ander type strips

We kregen van Standaard Uitgeverij 3 strips om door onze proefkonijntjes te laten uittesten #publiciteit. Deze keer waren het Laura en Alex die voor ons aan de slag gingen. De strips? Dat waren De muziekdoos, de eentje van Urbanus en Neptunus.

 

"Bij ontvangst van de 3 strips was ik onmiddellijk verkocht voor de strip van de muziekdoos aangezien de cover er zeer leuk uit zag. Ik kon niet wachten om deze te lezen", vertelt Laura. "Joepie; hoe leuk is dit? Een nieuwe strip van Urbanus die ik nog niet heb", was de eerste reactie van broer Alex.5 De veren van de satijnarend, De muziekdoos

"Ik vond De muziekdoos zeer spannend, want iedere bladzijde wakkerde mijn nieuwsgierigheid aan. Er staan soms verschillende groottes van afbeeldingskaders in de strip, waardoor het voor mij niet altijd duidelijk is welk kader eerst te lezen. Hier zou een aanduiding met pijltjes makkelijk zijn", zegt Laura.


 

Deze 2 tieners vinden De muziekdoos geschikt als voorleesverhaal voor kleinere kinderen om met strips in aanraking te komen. Ideaal voor kinderen tussen 6 en 10, zeggen ze.


197 Godzijdank, kattengejank, Urbanus

"Urbanus blijft steeds zo onvoorspelbaar. Hier is het een kat die de toekomst kan voorspellen. Het verhaal telt drie avonturen, ik zou dat optrekken naar veel meer", zegt Alex. "Urbanus is nu eenmaal geweldig om te lezen. Ik ben alvast een grote fan." En Laura is dat duidelijk ook: "Urbanus is voor iedere leeftijd, want er zit zoveel humor in dat iedereen wel eens dubbel plooit van het lachen."

 


1 Neptunus 1

"Neptunus heeft zeer mooie tekeningen die zo realistisch zijn, waardoor je de strip echt wil lezen. Ik vind deze strip geschikt voor kinderen vanaf 14 jaar. Want er zitten best veel moeilijke en erg lange woorden in", zegt Laura.
"Neptunus is fictie in de ruimte, met realistisch prenten. Planeten-liefhebbers zullen hier door aangetrokken worden.
Er zit wel een leuk verhaal in. En zeker wanneer je van fictie houdt", vult Alex aan. "Een groter en ander lettertype had wel beter geweest. Ikzelf ben slechtziende en dit lettertype is zeer moeilijk leesbaar voor mij."

 "Dit was zeer leuk om te mogen doen, want het krijgen van een cadeautje is altijd leuk en dan nog eens met een opdracht erbij vond ik super. Door de opdracht heb ik de strips echt gelezen en ben ik ook in aanraking gekomen met een ander type strips die ik anders nooit zou lezen. Ditmaal heb ik eens een strip deftig gelezen en bekeken en niet zoals vaak snel, snel. Dank je wel voor de strip en bedankt dat ik dit mocht doen", besluit Laura.

 


"Ik vond het een zeer leuke ervaring omdat ik nu twee andere soorten strips heb leren kennen. Normaal lees ik steeds de strips van FC de Kampioenen en Urbanus en dit zijn steeds strips om te lachen met zeer veel humor, maar nu ook eens een ander gevoel gehad dan humor. Droefheid, angst, spanning, ... waren nu tijdens het lezen ook aanwezig. Dank je wel voor deze kans. Mocht u ooit nog eens twee proefkonijntjes zoeken dan willen Laura en ikzelf zeker nog wel eens testen voor u", zegt Alex.
Meer weten?

https://www.standaarduitgeverij.be/