Wij trokken zaterdag naar Technopolis voor de opening van hun gloednieuwe expo Science & Stones. Om 17u59 kwam één van de medewerkers on...

5 redenen waarom je deze Paasvakantie naar Technopolis moet gaan

Wij trokken zaterdag naar Technopolis voor de opening van hun gloednieuwe expo Science & Stones. Om 17u59 kwam één van de medewerkers ons vriendelijk vragen of we ons alsjeblieft naar de uitgang wilden begeven. Dat Technopolis absoluut een bezoek waard is deze Paasvakantie, daar moet je ons niet van overtuigen. Wij zullen met 5 redenen jou daarvan proberen te overtuigen!

 

1. Duurzaam bouwen in de gloednieuwe expo Science & Stones

In de expo Science & Stones bewoner je de indrukwekkende LEGO-kunstwerken van Dirk Denoyelle: mozaïeken van bekende wetenschappers zoals Pythagoras of Marie Curie, een vergeet-me-nietje opgebouwd uit honderden LEGO diertjes of een lobbenstad in 3D. 

 

 

Deze expo is trouwens veel meer dan met open mond deze kunstwerken bewonderen.... Je kan ook zelf aan de slag! Midden van de expo staat een gigantisch leeg landschap waar je kan meebouwen aan de duurzame stad van de toekomst. Een mega-bak LEGO biedt je voldoende inspiratie. Tijdens de workshop leer je hoe iederéén een steentje kan bijdragen tot een duurzame toekomst.

 

 
Inspiratie is er genoeg met piepkleine steden waarin groene zones even belangrijk zijn als gebouwen en waar je kan fietsen en wandelen zonder voertuigen tegen te komen. Zo kan je ook zien hoe je een huis kan renoveren op een manier die goed is voor het milieu en het klimaat.

 

 


2. Wetenschappelijk onderzoek bij de gratis workshops

Tijdens de paasvakantie kan je bij een bezoek aan Technopolis gratis deelnemen aan de workshops. Het enige wat je moet doen, is online inschrijven. Je kan kiezen uit:

- Stad van de toekomst: Bouw jij mee aan de stad van de toekomst onder onze Toren? Vooraleer je begint, rol je met de dobbelstenen. Die bepalen met welke milieu- of klimaatuitdaging jij rekening moet houden.

- LEGO Studio 2.0: Welkom in een digitale omgeving met een oneindige voorraad LEGO stenen. We leren je hoe je er zelf LEGO sets, instructieboekjes en fotorealistische ontwerpen kan maken.

- Bouwstenen van de wetenschap: LEGO en wetenschap: ze hebben meer met elkaar gemeen dan je denkt. Er bestaan zelfs wetenschappelijke instrumenten uit LEGO stenen waarmee écht onderzoek verricht wordt. Benieuwd hoe die eruit zien en wat je ermee kan doen? Tijdens deze workshop leer je enkele van deze toestellen kennen.

- Het geheim van de zwarte stift & Drijvende tekening: Is zwart écht een kleur? En hoe kan je een tekening doen drijven? Tijd voor enkele proefjes om dat te weten te komen.

- Glibberwormen: Ooit al een keertje glibberwormen gemaakt? Doe mee aan dit originele, leuke proefje en neem het glibberige eindresultaat mee naar huis!

 

 

Wij namen deel aan de workshops Het geheim van de zwarte stift & Drijvende tekening en Glibberwormen. In een lab, met witte schorten en plastic handschoenen échte proefjes doen. Dat maakt van je kinderen échte wetenschappers. Zeker doen!


3. Megakriebeldieren spotten in Insectopia

Wij hadden geen tijd voor een bezoek aan Insectopia. Dat maakt meteen dat we een excuus hebben om nog eens terug te gaan. Buiten tref je maar liefst 32 uit de kluiten gewassen kriebelbeesten aan. Trek je wandelschoenen aan en stap binnen in Insectopia, de enige plek op aarde waar insecten tot wel 5 meter groot zijn. Voor deze expo koop je een apart ticket.



4. Wow's en wauw's tijdens de demo's en shows

De hele dag door vinden in Technopolis demo's en shows plaats. Wij zagen de Demo kettingreactie en bezochten de show van Mendel-chef. Deze rijzende ster aan het culinaire firmament, komt speciaal naar Technopolis voor de live opnames van het nieuwe tv-programma ​“Koken met Mendel-chef”! Alle spotlights zijn op de even briljante als excentrieke kok gericht terwijl deze het ene na het andere experimentele gerecht bereidt.


5. Technopolis zelf natuurlijk!

De allergrootste troef zijn misschien wel de talrijke interactieve opstellingen in Technopolis zelf. Een vliegtuig besturen, de bijzondere klimmuur beklimmen, heerlijk indutten op het spijkerbed of de Mendelejev-game spelen. Dankzij de RFID (Radio Frequency Identification) technologie krijg je na afloop de resultaten van al je experimenten in je mailbox.

 


 

 

Meer weten?

https://www.technopolis.be/