Krokusvakantie... Tijd om lekker lang te... lezen! En er is weer heel wat nieuws in stripland! Wanneer we nieuwe strips in huis hebben, word...

Nieuws uit stripland

Krokusvakantie... Tijd om lekker lang te... lezen! En er is weer heel wat nieuws in stripland! Wanneer we nieuwe strips in huis hebben, wordt er nét niet gevochten om die als eerste te lezen. Kijk snel mee naar deze 6 nieuwe én spannende strips!

 

Patiënt Zero, nr. 160 van de Kiekeboes
De Kiekeboes zijn helemaal mee met de actualiteit. De strip Patiënt Zero verwijst hier en daar met een speelse knipoog naar hét virus. Doeken ter bescherming (hoofddoeken in dit geval), een topviroloog, een wereldwijde pandemie en een lockdown; het bestaat jammer genoeg niet enkel in stripland. Elien vond het erg herkenbaar allemaal. Met als belangrijk verschil met de realiteit: dat er dankzij de vele woordspelingen wél gelachen kan worden met deze pandemie.  

De mensheid herstelt van een wereldwijde pandemie. Alles is weer zoals voorheen en de Kiekeboes gaan met vakantie naar het Noord-Franse Saint-Mallot-de-Bain. Als Charlotte in haar eentje een ochtendwandeling maakt door de duinen is ze er toevallig getuige van hoe oude bekende Balthazar door twee mannen wordt meegesleurd naar een bunker op het strand. Daar dient een mysterieuze dokter hem een injectie toe met een nieuw totaal onbekend virus. Het is de bedoeling dat hij dit virus verder zal verspreiden. Zo wordt Balthazar patiënt zero. Charlotte heeft een sterk vermoeden wie hier achter zit. Helaas, niemand gelooft haar.

 


 

Het verpeste kamp, nr. 308 van Jommeke

Dit verhaal is ook brandend actueel en past in de STIP IT campagne van Ketnet. Een vriendinnetje van Annemieke wordt op het kamp gepest door een jongetje.

Jommeke en zijn vrienden vertrekken op kamp. Het feit dat Kwak en Boemel meegaan om te koken, kan de pret niet drukken. Iedereen is blij dat ze eindelijk op kamp mogen. Iedereen? Toch niet helemaal. Saar, het nieuwe vriendinnetje van Annemieke, lijkt wat moeite te hebben om zich te integreren in de groep. Maar ligt dat wel aan haar, of is er meer aan de hand? En ook in het naburige dorp is de spanning te snijden. Jommeke wil weten waarom sommige mensen niet met elkaar kunnen opschieten. Zegeviert de rivaliteit of overwint de vriendschap?

 


De bal is rond, nr. 117 van F.C. De Kampioenen 

Weeral ruzie tussen Boma en Grootjans... En toch blijft het grappig, hoe die twee ruzie maken. 

De Kampioenen hebben geen reserveballen meer om te voetballen en de kas is leeg... Balthazar Boma weigert om geld op tafel te leggen, want door een negatief artikel over zijn worsten in Publi Time, dreigt zijn verkoop in te storten. Het ziet er allemaal somber uit voor Boma en de Kampioenen. Tot Boma erachter komt dat zijn concurrent Grootjans de aanstoker is van al die negatieve publiciteit... Boma zint op wraak en voor de uitvoering van zijn diabolische plan heeft hij de hulp van Pol nodig. Maar of het allemaal goed zal aflopen? 

 


 

De knecht van tante Eulalie, nr. 116 van F.C. De Kampioenen

Dit is een ontzettend grappige strip, volgens Elien. "Ze willen allemaal de erfenis. Dat willen ze altijd. En ze komen dan allemaal pralines brengen enzo. Echt heel grappig."

DDT mag voorwaardelijk uit de gevangenis. Zijn moeder, Ma De Tremmerie, heeft hem een baantje bezorgd op het kasteel van gravin Eulalie de la Caisse d'Epargne, Doortjes tante. DDT wordt haar persoonlijke knecht, terwijl Ma De Tremmerie als kokkin aan de slag gaat. Enkele dagen later blijkt dat tante Eulalie is overleden. Pol en Doortje wonen samen met alle Kampioenen de begrafenis bij. Zal Doortje nu eindelijk het fortuin erven van haar tante? En wat met neef Herman, die ook op het geld uit is? Maar zoals bekend houdt tante Eulalie van gruwelijke grappen. De hele begrafenis blijkt een flauwe grap te zijn en tante Eulalie wipt levend en wel uit haar graf. Doortje is razend en wil nooit meer iets met haar tante te maken hebben. Pol is het daarmee eens, tot tante Eulalie aankondigt dat ze haar fortuin heeft weten te vergroten tot 120 miljoen! Op de 'koffietafel' die volgt op de begrafenis - en die dus al even nep is - ontdekken Pol en Doortje dat DDT en zijn Moeder op het kasteel rondlopen. Pol vindt dat meer dan verdacht en hij vreest dat het duo het gemunt heeft op het fortuin van tante Eulalie. Daar wil hij met alle geweld een stokje voor steken... Pol besluit zoete broodjes te bakken met tante Eulalie. Maar er zijn nog Kampioenen op dat idee gekomen. En tante Eulalie heeft nog een verrassing van formaat in petto! 

 


 

De grot van Gregorius, nr. 361 van Suske en Wiske
Deze strip is er echt eentje voor dierenvrienden die van spanning houden, zegt Elien.

Wanneer Suske en Wiske een wandeling maken in een onmetelijk oerbos botsen ze op een uitgeputte jongen, Marek, die op de vlucht blijkt voor een gangster. Ze besluiten de vluchteling te helpen en kunnen zijn achtervolger afschudden maar raken daardoor hopeloos verdwaald in het woud. De jongeman belooft hen terug te brengen naar de bewoonde wereld en samen trekken ze verder. Maar gaandeweg ontdekken Suske en Wiske dat Marek iets voor hen verborgen houdt. Als dan ook Sidonia en Lambik ondertussen met de politie een zoekactie ondernemen en er ook daarbij onverklaarbare zaken gebeuren, blijkt al gauw dat er iets helemaal anders aan de hand is. Tot overmaat van ramp leiden de leugens tot een levensgevaarlijk situatie. 

 


Rake klappen, nr. 7 van Suske en Wiske Junior
Lore vindt de Junior strips van Suske en Wiske altijd 'kei-leuk'. Deze korte verhaaltjes zijn al-tijd grappig!

Tekenaar Charel Cambré en scenarist Kim Duchateau duiken de kindertijd van Suske en Wiske in, en laten hen doldwaze grappen en grollen beleven. Vol verbazing kijken Suske en Wiske Junior samen de wereld in, en beleven ze korte maar krachtige komische avonturen. Wiske bekijkt de dingen op haar manier, Suske op de zijne. De ideale strip voor jonge lezers, van twee ervaren striprotten met een geweldig gevoel voor humor.

 

 


 

Meer weten?

https://www.standaarduitgeverij.be/catalogus/