" Zaterdag 19 februari werd het JEF festival geopend met de stop-motion film 'Ook muizen gaan naar de hemel' met een extra woor...

Wauw mama, dat was mooi!

"Zaterdag 19 februari werd het JEF festival geopend met de stop-motion film 'Ook muizen gaan naar de hemel' met een extra woordje uitleg van festivalmeter Jean Janssens en -peter Ben Segers. Aan de film werd 10 jaar gewerkt, met een prachtig resultaat", vertelt mama Goele. Goele en haar dochter werden vertegenwoordigden Getest op kinderen op deze voorstelling.

 

"De film start met een jonge muis en vos, duidelijke rivalen. Door een ongeluk belanden ze beide in de hemel, waar ze verschillende uitdagingen tegenkomen. Ze worden gedwongen om samen te werken en leren elkaar beter kennen doorheen de tijd. Hun vriendschap groeit, al durven ze daar niet meteen aan toegeven", vertelt Goele.

 

 

"Het is best een zwaar thema, maar het wordt op zo een mooie manier gebracht dat het aangenaam en duidelijk is voor jong en oud. Mijn dochter van 6 vond het met momenten erg spannend, maar toen de aftiteling begon kreeg ik een spontane 'Wauw mama, dat was mooi!'.
Na afloop kregen zowel volwassenen als kinderen een goodiebag mee naar huis gevuld met onderandere wat lekkers, een JEF mondmasker en benodigdheden om zelf oortjes van een muis of vos te knutselen.
"

 

 


"De film vind ik zeker een aanrader voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar. Maar vergeet zeker ook het JEF festival niet te bezoeken, daar valt nog veel meer te beleven!"Meer weten?

https://www.jeugdfilm.be/film/ook-muizen-gaan-naar-de-hemel