Eindelijk is het zo ver! Vanaf 30 maart 2022 is Maya de Bij weer te bewonderen in een nieuwe film “Maya en het gouden ei”. Het is de derde f...

Maya de Bij vliegt de bioscopen in

Eindelijk is het zo ver! Vanaf 30 maart 2022 is Maya de Bij weer te bewonderen in een nieuwe film “Maya en het gouden ei”. Het is de derde film van Maya de Bij en het vervolg op “Maya de Bij: De Honingspelen”.

 

Free Souffriau spreekt opnieuw de stem van Maya de Bij in: “Het voelt erg vertrouwd om opnieuw mijn stem aan Maya te lenen. Het is een mooie film geworden, waarin Maya en haar vrienden weer heel wat magische avonturen beleven.

Wanneer Maya hoort dat de koningin haar en Willy uit elkaar wil halen, omdat ze weer eens chaos hebben gecreëerd in de bijenkorf, besluit Maya om met Willy op avontuur te gaan om de koningin te bewijzen dat ze wel samen te vertrouwen zijn. Onderweg komen ze een groene mier tegen die hen een gouden boon toevertrouwt, die ze moeten bezorgen aan de nieuwe mierenkolonie in Bonsai Piek. Samen met Eddie en Freddie die ze tijdens hun tocht tegenkomen, beginnen ze aan de reis. Wanneer de ‘boon’ plotseling uitkomt, blijkt er een klein schattig prinsesje genaamd Smoesh in te zitten. Dit avontuur is veel meer dan ze verwacht hadden. Achterna gezeten door boomwantsen die de kleine Smoesh willen ontvoeren, ontdekt Willy een kant van zichzelf die hij nooit had verwacht. Hij is degene die de kleine Smoesh beschermt, om haar gezond en wel naar de mierenkolonie te brengen. Samen leren Maya en Willy dat vertrouwen niet zomaar een woord is maar dat vertrouwen verdiend moet worden.


Stemmencast
Maya - Free Souffriau
Willy - Thomas Van Goethem
Arnie - Kobe Van Herwegen
Barney - Elindo Avastia
Rumba - Naomi Janssen
Bumbelus - Richard Spijkers
Smoesh - Lore Janssens
Boof - Wout Sels
Henchie - Samir Hassan
Chomp - Giovanni Kemper
Flip - Bob Selderslaghs
Juf Cassandra - Hilde de Mildt
Koningin - Anke Helsen
Weeble - Simon Zwiers
Crawley - Tijl Dauwe
Leif - Pieter Casteleyn
Kolonel mieren - Simon Zwiers
 

“Maya en het gouden ei" is vanaf 30 maart 2022 in de Vlaamse bioscoopzalen te bewonderen. De film wordt verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD).

 

Bekijk hier de trailer.