Stratego Junior van Jumbo hadden we al in huis. Noem het Stratego voor beginners met ridders, prinsessen en draken. En natuurlijk met de vla...

Als Rood begint, volgt Blauw gezwind!

Stratego Junior van Jumbo hadden we al in huis. Noem het Stratego voor beginners met ridders, prinsessen en draken. En natuurlijk met de vlag die veroverd moet worden. Eenvoudige spelregels waardoor het makkelijk te begrijpen is voor kleine kinderen. Maar onze kinderen zijn niet meer klein... en dus helemaal klaar voor Stratego Original!


Stratego bestaat al een eeuwigheid! Het spel verscheen voor het eerst in 1958. Iedereen kent het. Stratego is hét familiespel bij uitstek. Speel het met papa, mama, opa of oma, tante of nonkel.


De spelregels zijn heel eenvoudig en duidelijk uitgelegd in het instructieboekje. Je begint met het plaatsen van de Blauwhemden en de Roodjassen. Om te vermijden dat de tegenpartij meepiept bij het plaatsen van je pionnen, zet je het scherm in het midden van het bordspel.

 


Wanneer beide legers opgesteld staan, kan de strijd beginnen. Het doel is heel eenvoudig: verover de vlag van de tegenpartij. De verschillende rollen: maarschalk, generaal, kolonel, majoor, kapitein, luitenant, sergeant, mineur, verkenner en spionne staan op het spelbord aangegeven en worden duidelijk toegelicht in de handleiding.

 

Ik dacht vroeger altijd dat Stratego een heel ingewikkeld spel is, maar dat is het eigenlijk helemaal niet. Elien (10), Lore (8) en ik spelen het heel graag. Je leger plaatsen, je vlag beschermen, een strategie bedenken en ten strijde gaan. Stratego Original is een echte klassieker die echt niet in je spelletjeskast mag ontbreken. Stratego Junior gaven we ondertussen door aan jongere vriendjes. Stratego Original is nu helemaal ons ding.

 


Stratego Original kan gespeeld worden met 2 spelers. Een uitdaging kan tot zo'n 45 minuten duren. Het spel is te koop voor een adviesprijs van € 28,95.

 

 

Meer weten?

http://jumbostrategygames.com/nl/stratego/