De 3 boekenwurmen Yenthe (14 jaar), Rhune (11 jaar) en Myrthe (8 jaar) waren heel enthousiast om voor ons 3 strips uit te testen. " Van...

Strips verslinden

De 3 boekenwurmen Yenthe (14 jaar), Rhune (11 jaar) en Myrthe (8 jaar) waren heel enthousiast om voor ons 3 strips uit te testen. "Vanaf het moment dat ze hun nieuwe leesvoer in handen kregen, konden ze geen minuut langer meer wachten om te beginnen lezen. De 3 strips werden vlotjes onder hen verdeeld en ze zochten een knus plekje in de tuin uit om de strips te verslinden", vertelt mama Vanessa.

 


Special 09 De wereld rond met de Kiekeboes
Bij "De wereld rond met de Kiekeboes" hadden ze hoge verwachtingen, want dit was voor hen een gekende stripfamilie. Een voordeel aan deze strip was dat er 2 verhalen aanwezig waren, wat dus ook dubbel zoveel leesplezier betekent. De verhalen zelf vonden ze mooi, met een beetje spanning, zoals ze wel verwacht hadden. De extra info voor elk verhaal vond Yenthe interessant en mooi meegenomen. Voor Rhune gaf dit niet echt een meerwaarde aan de strip. Myrthe liet dit extraatje volledig links liggen en begon onmiddellijk bij het verhaal zelf. 
De buurtpolitie 14 

Wat betreft "De buurtpolitie" was deze naam voor hen wel bekend door de tv, maar hadden ze de strips nog nooit gelezen. Myrthe vond het verhaal wat eng, maar toch wel mooi. Bij Yenthe en Rhune viel dit stripverhaal wel in de smaak: een mooi doordacht verhaal, waarin toch wel wat spanning aanwezig is. Deze strip is volgens hen alledrie zeker een aanrader!

 


 

Dood & opgegraven 2
De strip "Dood en opgegraven" prikkelde de jongens het meeste, ook al was deze reeks volledig onbekend voor hen. Doordat ze het eerste stripverhaal van deze reeks niet gelezen hadden, was het in het begin wat moeilijk om de verhaallijn te kunnen volgen en begrijpen. Het open einde zorgde voor gemengde meningen. Rhune kon dit wel appreciƫren, terwijl Yenthe liever een echt einde aan het verhaal krijgt. Maar over 1 iets zijn ze in ieder geval eensgezind: de andere strips van deze reeks worden zeker en vast aangekocht. Ze raden deze strip zeker aan iedereen aan die toch wel van wat spanning houdt!

 


 

 

Meer weten?

https://www.standaarduitgeverij.be