De donkere dagen lijken in aantocht. Vanmorgen was het maar somber toen we vertrokken. Door de wolken leek het nog vrij donker. Ik zoek deze...

Vrolijke zichtbaarheid

De donkere dagen lijken in aantocht. Vanmorgen was het maar somber toen we vertrokken. Door de wolken leek het nog vrij donker. Ik zoek deze week de fluovestjes alvast om ze weer aan de kapstok te hangen en we schakelen de fietsverlichting terug in. Lore is er alvast klaar voor met haar Monkey Light van MonkeyLectric. Die mochten we uittesten voor Veilig in het verkeer. 

 

Je fiets enkel vooraan en achteraan van een fietslichtje voorzien is eigenlijk onvoldoende. Het allerbeste is om te zorgen voor 360 graden zichtbaarheid, dus ook je zijkanten. Je kruist immers vaker het verkeer, dan dat je ze frontaal benaderd. De Monkey Light zorgt voor deze 360 graden opvallendheid.

 


 

Het installeren gaat super vlot. Op 1 2 3 zit de fietsverlichting op de spaken van het voorwiel. Je kan kiezen voor verschillende patronen. Maar daarvoor moet je minstens 15 km per uur rijden. Die snelheid haalt Lore meestal niet op weg van en naar school. Dus voor de patronen moeten we nog even wachten. Maar de verschillende kleurtjes op zich die flikkeren en veranderen zijn al gewoon ook erg leuk. De zichtbaarheid is opvallend, of je nu snel of traag rijdt. 

Veilig in het verkeer is ontzettend belangrijk. Als veiligheid ook kleurrijk, hip, vrolijk en speels kan, is dat toch fantastisch? De Monkey Light ontwaakt hier stilletjes uit zijn zomerslaap en mag weer aan de slag.
Niet alleen Lore, maar ook Lieselore testte deze fietsverlichting uit. Daar lees je hier alles over.Meer weten?
https://veiliginhetverkeer.be/fietskledij-fluo/fietsverlichting