Het langverwachte vervolg op De verschrikkelijke badmeester is er eindelijk! Meneer De Bruin leest over een misdaad in de bibliotheek. Hij w...

Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S.

Het langverwachte vervolg op De verschrikkelijke badmeester is er eindelijk! Meneer De Bruin leest over een misdaad in de bibliotheek. Hij wil dat zijn zoon de zaak oplost, maar Lev wil geen detective zijn.


‘Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S.?’ vroeg Lev.
‘Mooie naam, hè?’ zei meneer De Bruin. ‘Het betekent: Sublieme Puike En Uitmuntende Resultaten Na Echt Uitstekend Speurwerk. We zijn echt een perfect team, jongen.’
‘Maar pap, ik zei toch dat ik geen detective wil worden.’

Er is een misdaad gepleegd in de bibliotheek. De politie verdenkt bibliothecaris Sjaak Schreef, maar heeft niet genoeg bewijs om hem te arresteren. Meneer De Bruin denkt dat Sjaak onschuldig is. Hij wil dat samen met zijn zoon bewijzen, maar Lev heeft daar helemaal geen zin in. Als meneer De Bruin plotseling zélf verdachte wordt móét Lev wel in actie komen, of hij nou wil of niet. Gelukkig staan zijn vrienden altijd klaar om hem te helpen.

Dit is het eerste deel in de serie Bureau Speurneus, over Lev de Bruin en zijn vader. Die ken je nog uit De verschrikkelijke badmeester. Voor dat boek ontving Jozua Douglas de Hotze de Roos-prijs. De humoristische illustraties in Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en de boekenmaffia zijn gemaakt door Geert Gratama.

 

 

Elien had het boek minder dan 24u na ontvangt nodig om het boek uit te lezen. Eigenlijk kon ze het in 1 keer verslinden, maar zo net voor het slapengaan vond ze het wel heel erg spannend worden. Iets te spannend om daarna het licht uit te doen en te gaan slapen. Ze legde het daarom voor alle veiligheid even weg. Maar de volgende ochtend was het eerste wat ze deed... het boek uitlezen. Dat het een spannend boek is én dat Elien nauwelijks kan wachten op het volgende deel, dat hoef ik niet meer te vermelden, vermoed ik? Jozua, zeg al je afspraken af én begin met schrijven. Wij wachten.Meer weten?

https://www.uitgeverijdefontein.nl/bureau-speurneus-en-de-boekenmaffia/