Half augustus... Dan verschijnt overal 'Terug naar school'. Maar hey, je hebt nog 2 weken om je brein klaar te stomen! En daar helpe...

Breinbrekers

Half augustus... Dan verschijnt overal 'Terug naar school'. Maar hey, je hebt nog 2 weken om je brein klaar te stomen! En daar helpen deze breinbrekers ontzettend goed bij! Opdrachten en spelletjes die je hersenen doen kraken. 

 

Er is een Breinbreker 6+ en eentje 8+. Ze staan allebei bol van leuke opdrachten: codes ontcijferen, sudoku's en andere denkspelletjes invullen, verschillen zien tussen twee complexe scènes, berekeningen maken, ...

 

 

Deze twee titels oefenen op een ludieke manier het logisch denken. De vormgeving is fris en kleurrijk dankzij de creatieve illustraties van toptalent Dieter Steenhaut, die ook Duupje van An Swartenbroekx een geslaagde comeback deed maken. 


Lore zoekt het liefst naar verschillen tussen 2 prenten. Ook de dierensudoku's vindt ze geweldig. En er zitten nog heel wat andere uitdagende opdrachtjes bij:

Kun jij van punt A naar punt B geraken door de ladders en trappen te gebruiken? Je mag niet springen.

Omcirkel het meisje dat anders is dan alle andere. 

Welke bal moet op de plaats van het vraagteken komen.Elien vond de opdrachten om ter leukst. Vooral die ene waarbij ze moest onderzoeken wie de oude gravin vermoord had... Dat onderzoek kreeg een verrassende wending! Of de ingrediënten van de toversoep bij elkaar zoeken met de gemixte letters.

 

De opdrachten zijn zeker niet makkelijk, ook niet extreem moeilijk. Uitdagend is het juiste woord. Dat in combinatie met de leuke vormgeving: veel kleur, mooie tekeningen en prenten en leuke tekstjes zorgt ervoor dat deze Breinbrekers nooit lang werkloos blijven liggen.
De boekjes zijn te koop voor € 6,99.


Meer weten?

https://www.standaarduitgeverij.be/boek/breinbrekers-voor-6-9789403222974/