Opgroeien in een groene omgeving zorgt voor een aangenaam contact, betere concentratie, minder agressie én je voelt je beter in je vel. Dat ...

Ze spelen niet meer buiten, meneer!

Opgroeien in een groene omgeving zorgt voor een aangenaam contact, betere concentratie, minder agressie én je voelt je beter in je vel. Dat is één van de lessen die uit vele studies blijkt, maar ook corona heeft ons hieromtrent weer met beide voetjes op de grond gezet. We komen meer buiten.

 

Kinderen spelen te weinig buiten. Maar alles is veranderd, ook de omgeving en de omstandigheden. Er is minder plaats om buiten te spelen, er is meer verkeer dan vroeger, kinderen worden uit angst dichter bij huis gehouden. Toch moeten we buitenspelen zoveel mogelijk stimuleren.

 Somaya Versteyn, natuur- en bostherapeute, geeft heel wat tips en tricks om natuur weer centraal te zetten in de ontwikkeling van je kind(eren). Haar tips kan je in deze podcast van 'Ik tel tot drie' beluisteren. Interviewer Steven Gielis van ZITDAZO ken je ondertussen ongetwijfeld van onder meer De wonderjaren op één. ZITDAZO geeft via onder andere deze podcasts opvoedingstips. Bekijk ook zeker hun boeken, trainingen en lezingen! Want... kinderen grootbrengen is één van de meest uitdagende opdrachten die bestaat. #ItTakesAVillage zoals Steven dat elke keer zo mooi zegt.Meer weten?

https://www.somaya.be/

https://www.zitdazo.be/podcast